Omlós csokoládés piskóta
Dobd fel a novemberi, szürke szombat délutánt egy finom süteménnyel. A piskóta mindig siker, főleg, ha csokival kevered.
Az ember egyre nagyobb jogosultságát érzi az édességeknek, hiszen küzdeni kell a téli depresszió és szürkeség ellen. Ehhez remek fegyver a csokoládés piskóta.


Fogyaszthatod magában, egy kevés lazán felvert tejszínhabbal még finomabbá teheted, de ha kettészeled, majd megkened lekvárral, akkor már akár tortának is nevezheted.
Csokoládés-vajas piskóta
Hozzávalók:
- 4 darab tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 20 dkg étcsokoládé
- 12 dkg vaj
- csipetnyi só
A tojásfehérjét verd habbá egy csipetnyi sóval. A csokoládét törd darabokra, és vízgőz fölött a vajjal együtt olvaszd meg. A tojássárgákat keverd világosra a cukorral, majd állandóan kevergetve add hozzá a csokis vajat. Szitáld bele a lisztet, és óvatosan forgasd bele a tojáshabot.
Öntsd a masszát egy kivajazott, kipattintható tortaformába, és süsd meg 25 perc alatt. Ne nyitogasd a sütőt, mert összeesik.
OLVASD EL EZT IS!

- csokoládé
- muffin
Gyors csokis muffin álmos délutánokra

- alma
- sütemény
Omlós almás lepény szombat délutánra

- muffin
- sütemény