4 finom, könnyen elkészíthető tészta
25 perces vacsorák
Készíts pillanatok alatt meleg vacsorát a családnak vagy magadnak. Ha marad, másnap ebédre is elcsomagolhatod.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Így újítsd fel a tavalyi félcipődet, ha egy picit már megkopott! »

Ez a divatos frizura és hajfestés a legnőiesebb a szezonban »

Már megint egy idióta farmer, amiben csak felfázni lehet »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol
A tészta laktató, gyorsan készen van, és mindenki szereti. Éppen ezért ideális hétköznap vacsorára, amikor nincs kedved sokat bíbelődni a konyhában.

Az olaszok soha nem főzik meg teljesen a tésztát, hanem kicsit keményen hagyják, amit ők al dentének neveznek. Tégy te is így, ha hamisítatlan olasz ízekre vágysz.

Spagetti gombamártással

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • fél kávéskanál tengeri só
  • 1 kávéskanál vaj
  • 1 hagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 dl tejszín
  • petrezselyem
A spagettit sós vízben 8-10 perc alatt főzd meg. Közben készítsd el a mártást: a vajat serpenyőben olvaszd meg, és a finomra vágott hagymát futtasd meg benne. Tisztítsd meg a gombát, szeleteld fel, és dobd a hagymára. Hagyd, hogy elfője a levét, majd kissé pirítsd meg. Szórd rá a felaprított petrezselymet, és fedő alatt körülbelül 15 percig főzd. Ezután tejszínnel dúsítsd, majd keverd össze a tésztával.

Zöldfűszeres, pikáns spagetti

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • fél csokor bazsalikom
  • 1 hagyma
  • 1 dl tejszín
  • őrölt fehérbors
  • 5 dkg parmezán
A tésztát forrásban lévő vízben főzd ki. A vajon párold meg a felkockázott hagymát. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselymet és a bazsalikomot, majd kevés őrölt fehérborssal fűszerezd meg. Add hozzá a tejszínt, majd melegítsd össze, és sózd, ha szükséged. Szedd rá a kifőtt spagettit, és melegítsd össze. Reszelt parmezánnal szórd meg.

Tejszínes-csirkés tészta márványsajttal

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 3 dl tejszín
  • 10 dkg márványsajt
  • egy evőkanálnyi egész zöldbors
  • olívaolaj
  • 30 dkg penne
A csirkemelleket mosd meg, és vékony csíkokra vágd fel. Sózd meg, majd tedd félre. Egy magasabb falú serpenyőbe önts egy kevés olívaolajat, forrósítsd fel, és dobd bele a csirkecsíkokat. Ha kész, őröld rá a borsot frissen. Folytonos kevergetés mellett egy kis ideig - 5-10 másodpercig - pirítsd, de vigyázz, hogy ne égjen meg. Vedd lejjebb a lángot, add hozzá a tejszínt, és morzsold bele a márványsajtot. Állandó kevergetés mellett addig főzd, amíg a tejszín besűrűsödik. Ekkor még tehetsz hozzá egy kevés sót, ha szükségesnek érzed. A tésztát mindeközben főzd ki, majd keverd össze a szósszal.

Egyszerű rakott makaróni

Hozzávalók:

  • 1 csomag makaróni
  • 1 fej hagyma
  • 1 csomag darált pulykahús
  • oregánó
  • fél liter paradicsomsűrítmény
  • reszelt sajt
A makarónit főzd meg sós vízben, de ne túl puhára. A hagymát párold üvegesre kevés olajon. Add hozzá a darált húst, és kevergetve pirítsd tovább. Ha a hús már kifehéredett, öntsd rá a paradicsomsűrítményt, az oregánót, és főzd tovább kis lángon. Az étel összeállításához olajozz ki egy jénai tálat, és rakj bele egy sor makarónit, kanalazz rá a feltétből, majd újabb sor makaróni és feltét. Legfelülre szósz kerüljön, és bőven szórd meg a tetejét sajttal, majd forró sütőben süsd addig, amíg rá nem olvad.

OLVASD EL EZT IS!

tesztafozes
  • zöldséges
  • tészta

4 gyors, őszi tészta

Blog.hu ajánló