Illatos, puha mézeskalácsszelet egyszerűen: ezek a fűszerek teszik ellenállhatatlanná
Íme, a népszerű mézeskalács sütiváltozata, ami biztosan pihe-puha és nagyon finom lesz.
Fantasztikus, ahogy a lakás megtelik a frissen sült mézeskalácsszelet illatával. A gyömbér, a szerecsendió és a fahéj megkoronázzák a könnyű süteményt. A tetejére szórhatsz magvakat, a tésztába tehetsz aszalványokat, vagy leöntheted csokival. Remekül illik egy pohár forró italhoz.
Mézeskalácsszelet
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 14 dkg cukor
- 3 tojás
- 10 dkg dió
- 2.5 dl tej
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 dl étolaj
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál szerecsendió
- 1 teáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál gyömbér
Elkészítés:
Rakd egy tálba a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót, a gyömbért, a darabokra vágott diót és a sütőport. A tojást keverd ki a cukorral, öntsd hozzá az olajat és a tejet, majd forgasd hozzá több részletben a lisztes keveréket.
Dolgozd a masszát homogénné, és öntsd vajjal kikent, liszttel megszórt, kisebb tepsibe vagy őzgerincformába. Előmelegített sütőben süsd meg 170 fokon körülbelül 25-30 perc alatt. Tűpróbával teszteld, hogy elkészült-e. Szúrj a tésztába egy hegyes kést vagy hústűt. Ha nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Várd meg, míg kihűl, majd szeleteld fel.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció