Foszlós mazsolás kalács, szőlős csirkemell

Hamarosan beérnek az első édes szőlőszemek. Nemcsak nyersen eheted, hanem főzheted, sütheted, és süteménybe is teheted.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Körömlakkot kent a papírra: gyönyörű rajzok lettek belőle »

Szürke színű ruhákkal ünnepelte 70. születésnapját a divatház »

Salma Hayek elfelejtett öregedni – Iszonyat jól néz ki az új fotókon »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Vörösboros szőlőleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg szemelt szőlő
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl vörösbor
  • 2 dkg liszt
  • 2-3 szem szegfűszeg
  • darabka fahéj
  • só, ízlés szerint cukor

A szőlőt öntsd fel egy liter vízzel, add hozzá a vörösbort, a fűszereket, és lassú tűzön addig főzd, míg a szőlő megpuhul. A lisztből a tejszínnel és a tejföllel készíts teljesen sima habarást, és öntsd a levesre. Forrald még néhány percig. Lehűtve tálald.

Szőlős csirkemell

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 50 dkg magozott szőlő
  • fél marék mazsola
  • 1 dl fehér bor
  • 1 dl víz

A csirkemellet vágd kockára, sózd, borsozd. Aprítsd fel a hagymát is, kevés olajon pirítsd üvegesre, majd add hozzá a csirkemellet. Tedd hozzá a kettévágott, kimagozott szőlőt, majd öntsd hozzá a fehér bort és a vizet, lassú tűzön párold puhára. Félidőnél szórd bele a mazsolákat. Összesen 30 percig párold.

Őszi saláta

Hozzávalók:

  • 1 fürt szőlő
  • 15 dkg kecskesajt
  • egy marék dió
  • fél fej jégsaláta
  • 1 alma
  • kevés olívaolaj

A szőlőt csipkedd le a fürtről, és mosd meg. A salátát vágd egészen keskeny csíkokra. A diót pucold meg, majd aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg. Az almát kockázd fel. A szőlőszemeket, az almát és a salátát keverd össze, öntözd meg olívaolajjal, és hagyd állni kicsit. Kézzel darabold rá a kecskesajtot, majd szórd meg a pirított dióval.

Mazsolás kalács

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 6 dkg vaj
  • 1 dkg só
  • 1 tojás
  • 2 és fél dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 maroknyi mazsola

A mazsolát néhány órával a felhasználás előtt áztasd be. Az élesztőt morzsold el 2 dl tejben. A vajat olvaszd fel. Az átszitált lisztet dolgozd el a cukorral, a vajjal, az élesztős tejjel, a sóval és a tojás felével. Ha sima a tészta, dolgozd bele a mazsolát is. Lefedve tedd 70 fokos sütőbe, és ott keleszd fél órán át. Oszd három egyenlő részre, formálj belőlük hurkát, és pihentesd 10-15 percig. Végül fond össze a három tésztacsíkot. A kalácsot letakarva tedd ismét a 70 fokos sütőbe, és hagyd duplájára kelni. Vedd le róla a konyharuhát, és csavard fel a sütő hőmérsékletét 150-180 fokra. Keverd össze a maradék tojást és a tejet, majd ha már negyed órája sül a kalács, kenegesd meg a tetejét. Süsd még 30-40 percig, közben ismételd a kenegetést.

Blog.hu ajánló