Csodás marcipán házilag: tapasztalt cukrászok trükkjeivel
A házi marcipán sokkal olcsóbb, mint a bolti, és mindig jól jön sütéskor, bonbon készítésekor.
A marcipán nem más, mint hámozott mandulából és cukorszirupból készült massza. Nem kell ahhoz cukrásznak lenned, hogy a tiéd is jól sikerüljön. A házi marcipán is tökéletes sütik, torták burkolására, különböző figurák készítésére. A profik szerint az az egyik legfontosabb, hogy a lehető legfinomabbra őröld a mandulát. Egy-két csepp keserűmandula-kivonatot is tehetsz bele.
Marcipán házilag
Hozzávalók
- 20 dkg mandulabél
- 20 dkg porcukor
- 0.5 dl víz
Elkészítés:
Ha nem kaptál hántolt mandulát, akkor rakd lobogó vízbe, és főzd három-négy percig. Ezt követően könnyebben ledörzsölheted a barna héjat. Szárítsd meg a mandulát egy nap alatt, majd daráld le, és rakd hozzá a cukor felét. A másik felét tedd a vízhez, és forrald fel. Fokozatosan adagold a szirupot a mandulához, mert előfordulhat, hogy nem lesz szükséged az összesre.
Előbb kevergesd, majd gyúrd addig, amíg fényessé és könnyen formázhatóvá nem válik. A marcipánt különböző ételfestékekkel, aromákkal ízesítheted, színezheted. Ha nem használod fel rögtön, szorosan fóliázd le. A házi marcipán száraz helyen több hétig is eláll.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció