Mákos, lekváros emeletes piskóta: szép magasra feljön, és a tészta elképesztően puha lesz
Még finomabb lesz a könnyű piskóta, ha a tésztájába mákot teszel, és vastagon megkened lekvárral.

Mákos, lekváros emeletes piskóta: szép magasra feljön, és a tészta elképesztően puha lesz
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Néhány gyöngy, és új fényében ragyog a régi, megunt pulóver »

4 eszköz, amivel mindig tökéletes tusvonalat húzhatsz, ha nincs kéznél sablon »

Így viseld a szezon legdivatosabb mintáit: a kockás csíkossal sem tabu többé »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piskótás receptekből soha nem elég. Bővítsd a gyűjteményedet a mákos, lekváros változattal. Nem tart tovább elkészíteni, mint a hagyományos piskótát. Kezdőként attól sem kell tartanod, hogy nem jön fel magasra a tészta, vagy esetleg száraz lesz.

Hozzávalók 20 szelethez:

  • 30 dkg lekvár
  • 25 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg mák
  • 6 tojás tojás
  • 1 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgáját keverd ki jól a cukorral és a vajjal. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a mákot és a sütőport, majd forgasd a vajas masszába. Végül spatulával keverd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. Vigyázz, hogy ne törd össze a tésztát.
 

Egyengesd a masszát egy vajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Amikor a piskóta kihűl, vágd félbe, majd kend meg középen lekvárral, és hagyj belőle a tetejére is. Tálaláskor vágd fel tetszés szerint, és még cukorral is megszórhatod.

Blog.hu ajánló