Puha, házi magos pogácsa - Ezt nem kell keleszteni és hajtogatni

A magos pogácsa tésztája puha és omlós, sőt még másnap is ilyen marad.

magos-pogacsa

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Alföldi Róbert a komédiában is a bánatot látja - Zseniális gárdával játszik a Vízkeresztben (x)

Ingyenes lesz a Velencei-tó fesztiválja! Ekkor érdemes a strandra menni (x)

Nagy név érkezik Budapestre: a szeptemberi Balkán Partyra már most fogynak a jegyek! (x)

Az ország legjobb luxushotelje a Mátrában - High-tech eszközök, lebilincselően tiszta levegő (x)

Az avokádós smoothie segíti a gondolkodást és a döntéshozatal folyamatait - Ezért idd őket nyáron! (x)

beauty and style

Feszesíti és regenerálja a bőrt: új testolajat teszteltünk »

Futótűzként terjed a kék szemkontúrozás az Instán! »

Erre szükséged lesz a hétvégén: nőies szalmakalapok forrósághoz »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tipikus vendégváró falatokat egyáltalán nem macera összedobni. Ha sós sütire vágysz, de nincs kedved vagy időd a bonyolultabb pogácsához, készítsd el a sajtos tésztájú, magos változatot. 

Ha nem szeretnél a szaggatással bíbelődni, akár csíkokra vagy kockákra is felvághatod. Érdemes a vajat és az élesztőt már a sütés előtti este kivenni a hűtőből. Így könnyebben és gyorsabban összeállítod a tésztát. 

Magos pogácsa

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 20 dkg trappista sajt
  • 15 dkg tejföl
  • 5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • szezámmag
  • tökmag

Elkészítés ideje: 1 óra

Elkészítés menete

Az élesztőt morzsold a tejfölbe, szórd rá a cukrot, és várd meg, amíg felfut. Hagyd állni 10-15 percig, amíg jól megemelkedik, és habos lesz. Morzsold össze a vajat a liszttel, tedd hozzá a felfutott élesztőt, majd gyúrd hozzá az egyik tojást és tíz deka reszelt sajtot. Ízlés szerint sózd meg. 

Az összeállított tésztát nem kell pihentetni. Rakd rögtön belisztezett deszkára, nyújtsd ki körülbelül két-három centi vastagra, és szúrd ki tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval. A másik tojást verd fel, és kend rá a pogácsára. Szórd meg a különféle magokkal és a maradék sajttal. Előmelegített sütőben süsd 180 fokon 20-25 perc alatt aranybarnára.

Blog.hu ajánló