4 szuper lasagne-variáció
Az olaszok után szabadon
Az itáliai konyhára általában jellemző, hogy a hozzávalókat bátran lehet variálni, és a legelképesztőbb kombinációk is isteni eredményt hozhatnak.
Eredetével kapcsolatban voltak félreértések, mivel a szó a görög nyelvből származik, valamint már a legelső angol szakácskönyvben szerepelt a receptje, ami miatt egy ideig azt hitték, hogy a brit szigetekről ered Garfield kedvence.
Spárgás lasagna
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldspárga
- pár szelet főtt tarja
- 1 csomag lasagna tészta
- sajt
- 1 l tej
- 10 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- só
- bors
- szerecsendió
Almás-gombás lasagna
Hozzávalók:
- 3 alma
- 20 dkg gomba
- 10 dkg camembert
- 2 dl tejszín
- 10 dkg sajt
- szerecsendió
- őrölt gyömbér
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csomag lasagna tészta
Spenótos-ricottás lasagna
Hozzávalók:
- 1 csomag tészta
- 50 dkg spenót
- 50 dkg ricotta
- 1 dl főzőtejszín
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg bacon
- 15 dkg füstölt sajt
Lencsés-spenótos lasagna
Hozzávalók:
- 1 csomag lasagna tészta
- 20 dkg vörös lencse
- 25 dkg spenót
- 1 fej hagyma
- 1 nagyobb gerezd fokhagyma
- 2 dl paradicsompüré
- só
- koriander
- kurkuma
- Cayenne-bors
- gyömbér
- oregánó
- bazsalikom
- sajt
Egy jénait vagy egy tepsit olajozz ki, és rétegezd bele a tésztát a kétféle töltelékkel. Minden réteg tésztát kenj meg paradicsomos szósszal, de maradjon a tetejére is, amit még vastagon szórj be reszelt sajttal. 30-40 perc alatt süsd készre.
OLVASD EL EZT IS!
- tészta
- csípős
5 tészta 20 perc alatt
- olasz
- tészta