Különleges spárgás rizottó
Használd ki a spárgaszezont, és készítsd el ezt az egyszerű, mégis nagyon különleges ételt. Egy pohár fehérborral remek vacsora.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

Képeken a H&M Erdem kollekciója! Csodás dizájner darabok »

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha május, akkor spárga, használd ki, hogy a piacokon ott a ropogós zöldség. Készíthetsz belőle krémlevest, de magában is megsütheted egy kis sajttal és tejszínnel.

Ha különleges fogásra vágysz, akkor készíts rizottót. Bár folyamatos jelenlétet kíván a konyhában, nem érdemes kihagyni. A rizottót csak kifejezetten erre való rizsből készítsd.

Spárgás rizottó

Hozzávalók:

  • egy csomag zöld spárga
  • 30 dkg rizottórizs
  • 5 dkg vaj
  • fél liter zöldségleves
  • 2 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors

A spárgák végét vág le, majd mosd meg őket. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, dinszteld meg a forró vajon, majd add hozzá a nem megmosott rizst. Pirítsd meg, és öntsd fel a szobahőmérsékletű borral. Addig főzd, amíg az alkohol el nem párolog, majd önts hozzá egy kevés levest.

Folyamatosan kevergesd, és mindig önts hozzá a levesből, ha elfőtt az előző adag. Ha a rizs már majdnem megfőtt, add hozzá az ujjnyi darabokra vágott spárgát, és főzd készre.

OLVASD EL EZT IS!

Blog.hu ajánló