Különleges spárgás rizottó

Használd ki a spárgaszezont, és készítsd el ezt az egyszerű, mégis nagyon különleges ételt. Egy pohár fehérborral remek vacsora.

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Körömlakkot kent a papírra: gyönyörű rajzok lettek belőle »

Szürke színű ruhákkal ünnepelte 70. születésnapját a divatház »

Salma Hayek elfelejtett öregedni – Iszonyat jól néz ki az új fotókon »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha május, akkor spárga, használd ki, hogy a piacokon ott a ropogós zöldség. Készíthetsz belőle krémlevest, de magában is megsütheted egy kis sajttal és tejszínnel.

Ha különleges fogásra vágysz, akkor készíts rizottót. Bár folyamatos jelenlétet kíván a konyhában, nem érdemes kihagyni. A rizottót csak kifejezetten erre való rizsből készítsd.

Spárgás rizottó

Hozzávalók:

  • egy csomag zöld spárga
  • 30 dkg rizottórizs
  • 5 dkg vaj
  • fél liter zöldségleves
  • 2 dl fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • bors

A spárgák végét vág le, majd mosd meg őket. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, dinszteld meg a forró vajon, majd add hozzá a nem megmosott rizst. Pirítsd meg, és öntsd fel a szobahőmérsékletű borral. Addig főzd, amíg az alkohol el nem párolog, majd önts hozzá egy kevés levest.

Folyamatosan kevergesd, és mindig önts hozzá a levesből, ha elfőtt az előző adag. Ha a rizs már majdnem megfőtt, add hozzá az ujjnyi darabokra vágott spárgát, és főzd készre.

OLVASD EL EZT IS!

Blog.hu ajánló