7 különleges köret, ha unod a sima rizst és krumplit

Szeretnéd kedvenc fogásaidat feldobni a hagyományostól eltérő körettel? Ezeket készítsd!

Dia


                        	Puliszka
                        	Az egykoron minden háztartásban napi rendszerességgel előforduló köret egy jó időre kikopott a köztudatból, azonban mostanában a jobb éttermek étlapjain is egyre gyakrabban feltűnik, és a háztartásokban is újra kezdik felfedezni a háziasszonyok. Próbáld ki te is, és illeszd be a házi recepttáradba! Itt az elronthatatlan változat.

Puliszka

Az egykoron minden háztartásban napi rendszerességgel előforduló köret egy jó időre kikopott a köztudatból, azonban mostanában a jobb éttermek étlapjain is egyre gyakrabban feltűnik, és a háztartásokban is újra kezdik felfedezni a háziasszonyok. Próbáld ki te is, és illeszd be a házi recepttáradba! Itt az elronthatatlan változat.

Dia


                        	Zöldségpüré
                        	Bármilyen zöldség is legyen a kedvenced, készíthetsz belőle pürét, a kedved szerint fűszerezve. A sűrű zöldségkrém pedig mindenféle húshoz remekül passzol, arról nem beszélve, hogy gyakorlatilag az összes szóba jöhető köretnél egészségesebb! Egyszerűen főzd puhára a kiválasztott zöldséget, fűszerezd sóval, borssal, majd botmixerrel pürésítsd, és már tálalhatod is. 

Zöldségpüré

Bármilyen zöldség is legyen a kedvenced, készíthetsz belőle pürét, a kedved szerint fűszerezve. A sűrű zöldségkrém pedig mindenféle húshoz remekül passzol, arról nem beszélve, hogy gyakorlatilag az összes szóba jöhető köretnél egészségesebb! Egyszerűen főzd puhára a kiválasztott zöldséget, fűszerezd sóval, borssal, majd botmixerrel pürésítsd, és már tálalhatod is. 

Dia


                        	Dödölle

Dödölle

"Egy tál dödölle, ettél belőle" - szól a mindenki által jól ismert mondóka, a régen mindenki által ismert krumplis-hagymás köretről. A frissen készült dödölle pompás kísérője fűszeres húsoknak, legyenek azok szaftosak vagy szárazabbak. Túl sokat nem tudsz belőle készíteni, mivel bármennyit is főzöl, biztosan elfogy, tekintve, hogy meglehetősen addiktív fogásról van szó. Készítsd ez alapján a recept alapján!

Dia


                        	Kuszkusz
                        	A közel-kelet egyik legnépszerűbb körete, néha főétele a kuszkusz, amit tulajdonképp végtelen változatban készíthetsz, borzasztó egyszerűen. Körülbelül negyedórányi munkádba kerül megfőzni és összeállítani, ehhez csak annyi a dolgod, hogy forró vízben puhára párolod a kuszkuszt, majd a kedvenc apróra vágott zöldségeiddel gazdagítod, és tulajdonképpen már tálalhatod is. 

Kuszkusz

A közel-kelet egyik legnépszerűbb körete, néha főétele a kuszkusz, amit tulajdonképp végtelen változatban készíthetsz, borzasztó egyszerűen. Körülbelül negyedórányi munkádba kerül megfőzni és összeállítani, ehhez csak annyi a dolgod, hogy forró vízben puhára párolod a kuszkuszt, majd a kedvenc apróra vágott zöldségeiddel gazdagítod, és tulajdonképpen már tálalhatod is. 

Dia


                        	Párolt lilakáposzta
                        	A fűszeres sültek kihagyhatatlan körete a jellegzetes színben pompázó, látványos, mégis egyszerű fogás, a párolt lilakáposzta. Sok időt e miatt a köret miatt sem kell a tűzhely mellett töltened, nagyjából 10-15 perc munkával jár az elkészítése. Hogy pontosan hogyan készítsd, azt itt találod.

Párolt lilakáposzta

A fűszeres sültek kihagyhatatlan körete a jellegzetes színben pompázó, látványos, mégis egyszerű fogás, a párolt lilakáposzta. Sok időt e miatt a köret miatt sem kell a tűzhely mellett töltened, nagyjából 10-15 perc munkával jár az elkészítése. Hogy pontosan hogyan készítsd, azt itt találod.

Dia


                        	Rizskrokett
                        	Hagyd a boltok polcán a mirelit krumplikrokettet, és készíts rizskrokettet! Ugyanúgy pompás kísérő szaftos húsok mellé, mint a krumplis változat, de mégis egy kicsit más. A ropogós finomságot elrontani nem tudod, a rizst pedig, amiből majd készíted, a hangulatod szerint fűszerezheted. Főzz kétbögrényi rizst, ahogy máskor is szoktad, majd reszelj bele nagyjából tíz deka sajtot, üss bele három tojást, és keverd el annyi liszttel, amennyit felvesz úgy, hogy könnyen formálható masszát kapj. Ha ez megvan, akkor már csak zsemlemorzsában kell megforgatnod és bő olajban kisütnöd, ilyen egyszerű.

Rizskrokett

Hagyd a boltok polcán a mirelit krumplikrokettet, és készíts rizskrokettet! Ugyanúgy pompás kísérő szaftos húsok mellé, mint a krumplis változat, de mégis egy kicsit más. A ropogós finomságot elrontani nem tudod, a rizst pedig, amiből majd készíted, a hangulatod szerint fűszerezheted. Főzz kétbögrényi rizst, ahogy máskor is szoktad, majd reszelj bele nagyjából tíz deka sajtot, üss bele három tojást, és keverd el annyi liszttel, amennyit felvesz úgy, hogy könnyen formálható masszát kapj. Ha ez megvan, akkor már csak zsemlemorzsában kell megforgatnod és bő olajban kisütnöd, ilyen egyszerű.

Dia


                        	Tiroli gombóc
                        	A szalvétagombóc osztrák rokona minden vadból készült ragu legfinomabb körete. A szalonnával feldobott gombócok igazán pompásan mutatnak a tányéron, és az ízük is fenomenális. Készítéskor arra ügyelj, hogy annál jobb lesz a gombóc, minél több ideig hagyod pihenni! A receptet itt találod hozzá.

Tiroli gombóc

A szalvétagombóc osztrák rokona minden vadból készült ragu legfinomabb körete. A szalonnával feldobott gombócok igazán pompásan mutatnak a tányéron, és az ízük is fenomenális. Készítéskor arra ügyelj, hogy annál jobb lesz a gombóc, minél több ideig hagyod pihenni! A receptet itt találod hozzá.

Ezt is szeretjük
Fotó: