Krumplis-vajas pogácsa

Másnap is puha lesz

Ez a krumplis-vajas pogácsa pehelykönnyű, nincs vele macera. Kiadós, tehát annyit ehetsz belőle, amennyit csak bírsz.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Annak, aki szereti a pogácsákat, ez a recept hamar a kedvencei közé kerül. Másnap is olyan puha lesz, mintha éppen a sütőből vetted volna ki. A krumplis-vajas pogácsát nem kell hajtogatni, keleszteni, így kezdők is kézremegés nélkül hozzáfoghatnak. A tetejére szórhatsz sajtot, tökmagot.

Krumplis-vajas pogácsa

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg főtt, tört burgonya
  • 2 dkg só
  • 2 tojás
  • 1 zacskó sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, kockázd fel. Tedd fel annyi sós vízben főni, amennyi ellepi. Főzd puhára, öntsd le róla a vizet, törd össze és hűtsd meg. Utána rakd egy tálba, add hozzá a lisztet, a feldarabolt vajat, egy tojást, a sütőport és a sót. Jól dolgozd össze, majd készíts a masszából cipót. Szórd meg liszttel, takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.

A pihentetést követően lisztezett felületen nyújtsd a tésztát fél centi vastagra, majd szaggasd ki a pogácsákat tetszőleges méretű kiszúróval. Rakosgasd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend meg a tetejüket a felvert tojással. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd szép pirosra körülbelül 20 perc alatt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük