Savanykás, sűrű kapormártás - Ilyen húsokhoz illik a legjobban

A főfogást még zamatosabbá teszi a házi, percek alatt összedobható kapormártás.

Savanykás, sűrű kapormártás - Ilyen húsokhoz illik a legjobban

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a Skanzenbe: 3 darabot sorsolunk ki!

Nyerj képes enciklopédiát, és ismerjétek meg együtt a világ titkait!

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

Alföldi Róbert a komédiában is a bánatot látja - Zseniális gárdával játszik a Vízkeresztben (x)

Ingyenes lesz a Velencei-tó fesztiválja! Ekkor érdemes a strandra menni (x)

Nagy név érkezik Budapestre: a szeptemberi Balkán Partyra már most fogynak a jegyek! (x)

Az ország legjobb luxushotelje a Mátrában - High-tech eszközök, lebilincselően tiszta levegő (x)

Az avokádós smoothie segíti a gondolkodást és a döntéshozatal folyamatait - Ezért idd őket nyáron! (x)

beauty and style

3 dolog, amit tudnod kell, mielőtt megveszel egy overallt »

A nyár legszebb körömmatricái: most az etno minta a divat »

Levendula az esküvőn: illatos, romantikus és csodaszép »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kapor igaz csodanövény: egészséges, karcsúsító, finom és sokféleképpen felhasználható. Mártásként tökéletes bármilyen sült vagy főtt húshoz, ami kicsit szárazabb, például csirkemellhez vagy sertéscombhoz, sőt, cukkinihoz, főtt tojáshoz is kiváló. Ha tejszínt használsz, finom selymes lesz a mártás állaga, de tejjel és tejföllel is készítheted. Ha épp nincs húslevesed, morzsolj egy leveskockát vízbe vagy tejbe.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csokor kapor
  • 2 dl húsleves
  • 2 dl tejszín
  • 5 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 teáskanál cukor
  • citrom
  • fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

A gyenge, friss kaporszálakat mosd meg, és csepegtesd le, vagy törölgesd át papírtörlővel. Szedd le a leveleket a vastag szárairól, és aprítsd fel. Hevítsd fel a zsiradékot, dobd rá a lisztet, és kis lángon kevergesd addig, amíg zsemleszínű nem lesz. Szórd bele a kaprot, és pirítsd egy-két percig.

 

Öntsd fel húslevessel, és dolgozd csomómentesre. Ízesítsd sóval, fehér borssal, cukorral, facsarj rá kevés citromot, és főzd egy-két percig. Végül csorgasd hozzá a tejszínt, közben kevergesd. Forrald össze két-három perc alatt. Mielőtt levennéd a tűzről, kóstold meg, ha szükséges, szórj még hozzá fűszert.

1
Blog.hu ajánló