Kalóriaszegény receptek tésztaimádóknak
Mindened a tészta, de úgy gondolod, nem fér össze a fogyókúrával? Íme, négy recept, mely rácáfol erre az elméletre.
Sokan még csak gondolni sem mernek tésztával készült ételekre, ha néhány kilótól meg akarnak szabadulni. Ne ess az ő hibájukba, bátran fogyassz tésztát, csak arra figyelj, hogy miként és mivel készíted el!
Következő receptjeinkkel nem foghatsz mellé, mert gyorsan elkészülnek, nem rakják rád a felesleges kilókat, ugyanakkor kiadósak is, így nem kell éhezned.
Gombás tészta
Hozzávalók:
- 20 dkg gomba
- 6 dkg nagykocka durum lisztből
- 1 teáskanál darált dió
- 1 mokkáskanál olaj
- majoránna
- só
- fehérbors
A gombát tisztítsd meg, és apróra vágd fel. Az olajon pirítsd meg, és fűszerezd majoránnával, sóval, borssal.
Szórd rá a diót, fedd le, és a saját levében 10 percig párold. A tésztát sós vízben főzd ki, szűrd le, és a gombás masszával összekeverve már fogyaszthatod is.
Mexikói penne
Hozzávalók:
- 1 csomag penne
- 1 konzerv bébirépa
- 1 konzerv zöldborsó
- 1 konzerv kukorica
- 1 gerezd fokhagyma
- fél csokor póréhagyma
- liszt
- tej
- olaj
- ételízesítő
A póréhagymát aprítsd fel, és pici olajon dinszteld meg. Add hozzá a lecsepegtetett konzerveket, szórj rá pici lisztet, és pirítsd néhány percig. Add hozzá az áttört fokhagymát, és szórd meg ételízesítővel. Annyi tejjel öntsd fel, hogy krémes mártáshoz hasonló sűrűségű legyen. A kifőzött, lecsepegtetett tésztával keverd össze, és tálald!
Paradicsommártásos spagetti
Hozzávalók:
- 40 dkg spagetti
- 3 evőkanál sűrített paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 fej lilahagyma
- 1 konzerv kukorica
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 1 evőkanál olívaolaj
- fél dl vörösbor
- oregánó
- só
- bors
A lilahagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd az olívaolajon dinszteld meg. A sűrített paradicsomot pici vízzel hígítsd fel, és öntsd rá a hagymákra. Add hozzá a lecsepegtetett kukoricát, és ízlésed szerint szórd meg oregánóval, sóval, borssal. A lisztet a vörösborral keverd össze, és sűrítsd be a mártást. A megfőzött, leszűrt spagettire öntsd rá a mártást, és már fogyaszthatod is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Rakott tészta
Hozzávalók:
- 25 dkg fodros nagykocka
- 5 dkg darált dió
- 4 alma
- 1 kis üveg diétás baracklekvár
- fél csomag diétás, vaníliaízű pudingpor
- édesítőszer
Az almát reszeld le, és a lekvárral, valamint a dióval keverd össze. Egy jénai tál aljába tegyél egy réteg megfőzött, leszűrt tésztát, és oszlass el rajta rétegnyi lekváros masszát. A rétegezést addig folytasd, míg el nem fogynak a hozzávalók, de arra figyelj, hogy a tetejére tészta kerüljön. A pudingport keverd össze a csomagolásán írt mértékű hideg vízzel és ízlésed szerinti édesítőszerrel. Locsold a tészta tetejére, és előmelegített sütőben addig süsd, míg a puding besűrűsödik.
OLVASD EL EZT IS!
- olasz
- tészta
Olaszos rakott tészták 25 perc alatt
- tészta
- rakott
Hipergyors rakott tészták
- tészta
- tejszín