Így készül a tökéletes töltött káposzta

Magyaros kedvenc

Tipikus hazai fogás a töltött káposzta, ami felmelegítve még finomabb, mint frissen!

Nyereményjáték

Nyerj Magyarország természeti csodái című könyvet, és ismerd meg hazánk legértékesebb kincseit!

Nyerd meg a Juno mesél című tündéres mesekönyvet! Minden kislány kedvence lesz

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 3 db játék

Ez is érdekelhet

2 perc alatt lett éles a látása Katának, ma már nem is tudja, milyen volt szemüvegesnek lenni (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Észbontó programsorozat igen neves hazai és külföldi előadókkal, amiből 300 előadás és koncert ingyenes! (x)

Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)

Milyen színű a szemed? Mutatjuk, melyik ékszer emeli ki legjobban a tekinteted

beauty and style

Idd ezt lefekvés előtt, és garantált a 8 óra alvás »

Szuper recept zsírosodó hajra: friss, puha tincsek, gyakori mosás nélkül »

Káprázatos anyagokkal várja az őszt az olasz divatház »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A töltött káposzta igazi magyaros étel, amit nemcsak országrészenként, de családonként másképp készítenek. Van, aki a savanyú káposztás változatra esküszik, mások az édes káposztás verziót részesítik előnyben.

Receptünk az utóbbi zöldségfajtából készül, mindenképpen érdemes kipróbálnod!

Töltött káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 50 dkg
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál pirospaprika
  • 2 doboz sűrített paradicsom
  • 1 fej édeskáposzta
  • olaj
  • bors

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Szórd bele a pirospaprikát, alaposan forgasd össze, majd az egészet keverd a darált húshoz. Add hozzá a megtisztított rizst is - nem kell megfőzni -, és sóval, borssal ízesítsd ízlésed szerint.

A káposztát tedd forrásban lévő vízbe, és hagyd, hogy megpuhuljon. Amikor lecsepegett, töltsd meg a húsos-rizses keverékkel, és a végeit úgy tekerd be, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle.

A megmaradt káposztaleveleket csíkozd fel, és szórd egy fazék aljába. Fektesd rá a tekercseket, és annyi vízzel engedd fel, amennyi pont ellepi a káposztákat. Amikor a víz elkezd gyöngyözni, öntsd rá a sűrített paradicsomot, és egészen addig főzd, míg a töltelék elkészül benne. Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy kiveszel egyet a tetejéről, és megkóstolod. Végül tejföllel leöntve tálald. Ha nagyon szereted a hagymát, akár azzal is díszítheted.

Blog.hu ajánló