Így készül a házi pesto
Az eredeti olasz recept
A szürke őszbe csempéssz egy kis napfényt a fűszeres olasz különlegességgel! Bazsalikom, fenyőmag, fokhagyma. Isteni.

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Kényeztető fürdőbomba házilag: hideg, téli estéken a legjobb barátod lesz »

Bombabiztos módszer a csizma szagtalanítására: csak 2 dolog kell hozzá »

Így használd a fahéjat az esküvőn: csodás dekoráció lehet belőle »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pesto eredeti olasz finomság, ami nálunk is egyre népszerűbb. Tésztához keverve vagy húsra kenve igazán különleges fogásokat tálalhatsz.

Ráadásul a pesto hűtőben napokig is eláll, és igazi jolly joker, mert számtalan ízesítésben elkészíthető.

Próbáld hát ki egyszerű receptjeinket, és éld át újra az olaszországi nyaralások ízemlékeit!

Eredeti olasz pesto

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csokor bazsalikom
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 evőkanál pirított fenyőmag
  • fél teáskanál só

A bazsalikomot és a petrezselymet mosd meg alaposan, és a leveleit tépd le. A sajtot darabold fel, a fokhagymát törd át. Az olaj kivételével az összes hozzávalót öntsd és mixeld össze. Végül keverd hozzá az olajat, és már locsolhatod is a tésztára.

Szicíliai pesto

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • 1 kávéskanál zellerlevél
  • fél marék fenyőmag
  • csipet só
  • csipet bors

A paradicsomot hámozd meg. A fenyőmagot egy mozsárban törd össze alaposan. A petrezselymet, a bazsalikomot és a zellerlevelet aprítsd fel, add hozzá az áttört fokhagymát, a fenyőmagot és a paradicsomot, majd egy botmixer segítségével pépesítsd az egészet. Sózd, borsozd, végül keverd hozzá az olajat.

Tabasco-szószos pesto

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál fenyőmag
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál tabasco-szósz
  • 2 ág borsmenta
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor zsázsa
  • 1 csokor bazsalikom

A petrezselymet, a bazsalikomot és a zsázsát mosd meg alaposan, és aprítsd fel. Tedd egy edénybe, add hozzá a borsmentát, a fenyőmagot, a citromlevet és a tabasco-szószt, majd az egészet mixeld össze. Végül keverd bele az áttört fokhagymát és az olívaolajat, majd töltsd üvegbe.

Korianderes pesto

Hozzávalók:

  • 10 szál koriander
  • 4 evőkanál reszelt parmezán
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál szezámolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom

A koriandert mosd meg, szedd le a szárát, majd darabold fel. Tedd egy mixerbe, és a paradicsommal, az olajokkal és a fokhagymával mixeld össze. Végül reszeld bele a parmezánt, töltsd üvegbe a pestót, és tedd hűtőbe.

Blog.hu ajánló