Húsos tészta, ahogy régen a menzán készítették
Nemcsak anyu főztje hiányozhat, hanem a sokszor utált menzán megismert ételek is. Ne légy rest, főzd meg az egyik nagy kedvencet.
A sok olasz pasta mellett néha biztosan eszedbe jut egy régi klasszikus, a húsos tészta a menzáról. Lehet, hogy nem képvisel gasztronómiai értéket, de az biztos, hogy sokak kedvence volt.
Nem nehezebb elkészíteni, mint a bolognai spagettit, de több emléket fog felidézni a napközis időkből.
Húsos tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti
- 40 dkg darált marhahús
- 2 fej vöröshagyma
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 babérlevél
- negyed teáskanál őrölt kömény
- sajt
- só
- bors
A tésztát forró, sós vízben főzd meg, majd szűrd le, és hagyd lecsepegni. A vöröshagymát aprítsd fel, és pici olajon pirítsd meg.
Fűszerezd meg, majd add hozzá a húst. Párold meg, és amikor már levet eresztett, tedd bele a paradicsomot. Amikor megfőtt, a szószba keverd bele a tésztát. Tálaláskor szórd meg reszelt sajttal.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- gomba
- tészta
Tejszínes rakott tészta gombával és sajttal
- tészta
- lasagne
Így készül a tökéletes lasagne
- paradicsom
- spagetti