Gyors húsos rakott tészta
Ha kevés időd van főzésre, ez a recept jól jön majd, gyorsan elkészítheted, ráadásul bármekkora adagot készíthetsz belőle.
Ennek a fogásnak a titka a jól elkészített szósz, és a rengeteg sajt tetején. Nem kifejezetten diétás fogás, viszont annál finomabb, ráadásul tényleg kevés macerával jár az elkészítése.
Ha kicsit fel szeretnéd dobni, nyugodtan adj hozzá zöldségeket, gombát, akár a hús helyett is, így egy kicsit egészségesebb is lesz az étel.
Húsos rakott tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 50 dkg penne tészta
- 5 dl paradicsomlé
- 1 nagy fej hagyma
- 3 paradicsom
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál oregánó
- 1 csokor bazsalikom
- só, bors, olaj
- 20 dkg trappista sajt
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A hagymát kockázd fel, majd olajon kezdd el pirítani. Ha egy picit már megbarnult, add hozzá a fokhagymákat is, majd mehet a hús is a serpenyőbe, sózd és borsozd hangulatodnak és ízlésednek megfelelően. Amíg a hús pirul, addig főzd ki a tésztát enyhén sós vízben. A húshoz add hozzá a paradicsomlevet, majd az oregánót és a pirospaprikát is, keverd jól össze, és főzd őket együtt, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Ha a paradicsomlé nem sűrűsödik, egy kis liszttel sűrítsd be.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha már elég puha a hús, és a szósz is elég sűrű, dolgozd össze a pennével, és tedd egy tűzálló edénybe, a tetejére karikázd rá a paradicsomot. Reszeld le a sajtot - soknak tűnhet a 20 dekányi, de ez a fogás így igazán jó -, és szórd rá a húsos-tésztás egyvelegre. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és tedd be pirulni az ételt, amint a sajt elég barna, már fogyaszthatod is.
Tészta, tészta, tészta!
A tésztaételek nagy kedvelője vagy? Nézz be képgalériánkba néhány remek tésztás ötletért!
OLVASD EL EZT IS!
- olasz
- sajt
30 perces mediterrán tészta
- zöldség
- tészta
Isteni omlós pite Franciaországból sós változatban
- sajt
- tészta