Fűszeres húsos káposzta tunkolni való szafttal: még a székelykáposztánál is laktatóbb
A húsos káposzta tartalmas, gazdag egytálétel, ami akkor is jól jön, ha sok embert kell jóllakatnod.
Káposztát ősszel és télen bármikor beszerezhetsz, és könnyen ínycsiklandó egytálételt készíthetsz belőle. Erre a laktató húsos káposztára is igaz, hogy minden melegítéskor teljesebbé válik az íze. Amennyiben a savanyú káposzta túl sós, érdemes kimosni. Tálaláskor tejföllel is meglocsolhatod.
Húsos káposzta
Hozzávalók
- 80 dkg savanyú káposzta
- 60 dkg sertéscomb
- 2 db vöröshagyma
- 10 dkg szalonna
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 2 evőkanál pirospaprika
- 2 db babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt
- só
- bors
- kömény
Elkészítés:
A húst mosd meg, és vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát hámozd meg, és aprítsd fel. A szalonnát süsd zsírjára, és a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg a hagymát. Rakd hozzá a zúzott fokhagymát is, majd szórd hozzá a pirospaprikát, a sót, a borsot, a babérlevelet és a köményt. Tedd hozzá a húst és a káposztát, kevergesd fehéredésig, majd mehet hozzá a paradicsompüré, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi.
Főzd körülbelül másfél órán át. Amikor a hús már puha, szórd meg liszttel, rottyantsd össze, és melegen tálald.
A káposzta tésztával is finom, a házias étel ráadásul kiadós és szaftos.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció