Az eredeti olasz pizzatészta receptje

3 finom feltéttel

Megosztjuk veled kedvenc alaptészta-receptünket, és három menyei feltétünket is mellékeljük. Csináld úgy, ahogy az olaszok!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg búzaliszt
  • 25 g élesztő
  • 1,8 dl meleg víz
  • 1 evőkanál olívaolaj

Futtasd fel az élesztőt a meleg vízben. Szitáld át a lisztet egy nagyobb keverőtálba, majd vájj a közepébe egy üreget, és öntsd bele az élesztőt.

Az élesztő felfuttatása
Mindig meleg - a legideálisabb a 36°C fokos - tejben vagy vízben futtasd fel az élesztőt. Első lépésként melegítsd meg a folyadékot, és nézd meg az ujjaddal, hogy jó meleg fürdővíz hőmérsékletű legyen. Ezután morzsold bele az élesztőt, és szórj bele két nagy csipet cukrot, hogy biztosan felhabosodjon. Kevergesd pár percig - 5 - 10 perc elegendő -, ekkor már látod, hogy szépen felhabosodott. Fontos, hogy mindig friss élesztőt használj, különben nem fut majd fel, hiába próbálkozol.

Vegyél elő egy nyújtódeszkát, és dagaszd rajta néhány percig, amíg a tészta puha nem lesz. Ezután formázz belőle cipót, takard le, és meleg helyen hagyd kelni fél órát. Ezután add hozzá a sót, az olajat, és gyúrd át alaposan. Néha csapkodd a tésztát a lisztezett deszkához, majd kézzel nyújtsd ki akkorára, amilyen nagyra szeretnéd. Végül tedd bele egy kiolajozott tepsibe vagy pizzaformába, rakd rá a feltétet, majd előmelegített sütőben süsd körülbelül 200 fokon 15-20 percig, attól függően, hogy mennyire szereted ropogósan a tésztát.

A tökéletes olasz pizza lépésről lépésre Giannitól

Megkérdeztük Giannit, hogy mitől vékony, puha és isteni éttermének pizzája. Megmutatott minden titkot és fortélyt!

Gombás-olajbogyós pizza

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 adag pizzaszósz
  • 25 dkg erdei vegyes gomba
  • 2 dkg vaj
  • kevés kakukkfű
  • néhány szál petrezselyem
  • 10 dkg sajt
  • kis marék magozott olajbogyó - fekete vagy zöld
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • só és őrölt bors

Pirítsd át a felszeletelt gombát vajon, add hozzá az apróra vágott petrezselymet, majd sózd meg és borsozd meg. Kend meg szósszal és olajjal a tésztát, majd halmozd rá a gombát, az olajbogyót, a sajtot és esetleg még paradicsomkarikákat, majd süsd ki.

Rukkolás-sajtos pizza

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 adag pizzaszósz
  • 1 kis maréknyi rukkola
  • néhány karika mozzarella
  • 10 dkg bármilyen lágy sajt
  • 2-3 evőkanál olívaolaj

Kend meg pizzaszósszal és olajjal a tésztát, ezután morzsold rá és tépkedd rá a kétféle sajtot, majd szórd meg a rukkolával. A tészta szélét kicsit tekerd fel, hogy a sajt ne folyjon le róla, és végül süsd meg.

Lilahagymás-kolbászos pizza

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 adag pizzaszósz
  • 15 dkg kolbász
  • mozzerella sajt
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 csokor újhagyma

Az olajjal, pizzaszósszal megkent tésztára tedd rá a sajtot, a kolbászkarikákat, és a tetejére szórd rá a lilahagymát, az újhagymával együtt. Ha van otthon egy kevés sonka, akkor még azt is rárakhatod.

Ezt is szeretjük