A legfinomabb házi ravioli receptje: darált húsos raguval töltve fenséges
Készítsd el az olasz töltött tésztabatyut, vagyis a raviolit darált húsos raguval!
Ha van egy kis időd alkotni a konyhában, bátran állj neki a házi készítésű, darált húsos raguval töltött raviolik összeállításának! Az egyszerű gyúrt tésztás alappal induló kis batyukhoz most paradicsomos, darált húsos tölteléket mutatunk, de a spenót és a ricotta párosítása is remekül megy hozzá.
Házi ravioli darált húsos raguval
Hozzávalók 3 személyre
A raviolihoz:
- 30 dkg liszt
- 3 tojás
- 2 evőkanál víz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 15 dkg darált hús
- 1.5 dl passzírozott paradicsom
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál oregánó
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A raviolihoz a lisztet szitáld egy tálba. A közepében alakíts ki mélyedést, ebbe üsd a tojásokat, sózd meg, és morzsold el őket a liszttel. Add hozzá az olajat és a vizet is, és jól dolgozd össze. Amikor már sima, csavard folpackba, és pihentesd a hűtőben, amíg elkészíted a tölteléket. Ehhez a hagymát egy serpenyőben, olívaolajon futtasd meg. Add hozzá a zúzott fokhagymagerezdet, ezzel pirítsd egy percig, majd jöhet a hús. Szórd meg sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és süsd fehéredésig. Végül öntsd fel a paradicsomszósszal, és tíz perc alatt kis lángon főzd össze.
A tésztát a könnyebb kezelhetőség érdekében oszd négy gombócra. Az első adagot lisztezett deszkán nyújtsd ki vékonyra, és az alsó felére halmozz egymás mellé három-négy adagot a töltelékből. A közeiket kend meg vízzel, majd hajtsd rá a tészta tetejét. A töltelékek közti helyeket lapogasd le, majd ravioliformázóval, derelyevágóval vagy késsel vágd őket annyi darabba, ahány adag tölteléket használtál. Ugyanezt ismételd meg a többi adag tésztával és töltelékkel is. A kész töltött tésztákat forró, sós vízben főzd ki. Újraforrástól számítva három-négy perc alatt főzd ki.
Tálald házi paradicsomszósszal.
Hasonló módon készíthetsz házi tortellinit is: ehhez most krémsajtos töltelékeset mutatunk.
Házi tortellini alaprecept – Bármilyen mártással finom lesz
A töltött tészta készítése bonyolultnak tűnik, az első próbálkozás talán kissé nehezen is fog menni, de ha ráérzünk a tortellinik gyártására, garantáltan gyakori vendég lesz a konyhánkban.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kép: Photo Alto / Laurence Mouton / Getty Images
- tészta
- ravioli
- darát húsos ravioli
- darált húsos paradicsomos ravioli
- darált hússal töltött tészta
- darált hús
- Recept