A legfinomabb házi ravioli receptje: darált húsos raguval töltve fenséges

Készítsd el az olasz töltött tésztabatyut, vagyis a raviolit darált húsos raguval!

Házi ravoli darált húsos raguval
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha van egy kis időd alkotni a konyhában, bátran állj neki a házi készítésű, darált húsos raguval töltött raviolik összeállításának! Az egyszerű gyúrt tésztás alappal induló kis batyukhoz most paradicsomos, darált húsos tölteléket mutatunk, de a spenót és a ricotta párosítása is remekül megy hozzá.

Házi ravioli darált húsos raguval

Hozzávalók 3 személyre

A raviolihoz:

  • 30 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet

A töltelékhez:

  • 15 dkg darált hús
  • 1.5 dl passzírozott paradicsom
  • 1 hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál oregánó
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A raviolihoz a lisztet szitáld egy tálba. A közepében alakíts ki mélyedést, ebbe üsd a tojásokat, sózd meg, és morzsold el őket a liszttel. Add hozzá az olajat és a vizet is, és jól dolgozd össze. Amikor már sima, csavard folpackba, és pihentesd a hűtőben, amíg elkészíted a tölteléket. Ehhez a hagymát egy serpenyőben, olívaolajon futtasd meg. Add hozzá a zúzott fokhagymagerezdet, ezzel pirítsd egy  percig, majd jöhet a hús. Szórd meg sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és süsd fehéredésig. Végül öntsd fel a paradicsomszósszal, és tíz perc alatt kis lángon főzd össze.

 

A tésztát a könnyebb kezelhetőség érdekében oszd négy gombócra. Az első adagot lisztezett deszkán nyújtsd ki vékonyra, és az alsó felére halmozz egymás mellé három-négy adagot a töltelékből. A közeiket kend meg vízzel, majd hajtsd rá a tészta tetejét. A töltelékek közti helyeket lapogasd le, majd ravioliformázóval, derelyevágóval vagy késsel vágd őket annyi darabba, ahány adag tölteléket használtál. Ugyanezt ismételd meg a többi adag tésztával és töltelékkel is. A kész töltött tésztákat forró, sós vízben főzd ki. Újraforrástól számítva három-négy perc alatt főzd ki.

 

Tálald házi paradicsomszósszal.

Hasonló módon készíthetsz házi tortellinit is: ehhez most krémsajtos töltelékeset mutatunk.

Házi tortellini alaprecept – Bármilyen mártással finom lesz

A töltött tészta készítése bonyolultnak tűnik, az első próbálkozás talán kissé nehezen is fog menni, de ha ráérzünk a tortellinik gyártására, garantáltan gyakori vendég lesz a konyhánkban.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kép: Photo Alto / Laurence Mouton / Getty Images

Ezt is szeretjük