Sűrű házi mogyoróvaj: nemcsak finom, de azt is tudod, mi van benne

Pár perc munkával mennyei mogyoróvajat készíthetsz otthon, amit sütikbe is felhasználhatsz.

Házi mogyoróvaj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A házi mogyoróvaj finom krémes, és a boltinál intenzívebb ízű. Használhatsz hozzá eleve pörkölt mogyorót, akkor még gyorsabban végzel vele. A mogyoróvaj jól jön sütikbe, de kenyérre kenve is isteni. A saját készítésű krém adalékoktól, tartósítószertől és aromáktól mentes.

Házi mogyoróvaj

Hozzávalók

  • 50 dkg földimogyoró natúr
  • 1 mokkáskanál
  • 2 teáskanál méz
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A mogyoró héját távolítsd el, és száraz serpenyőben pörköld meg. Rakd egy robotgépbe, és dolgozd össze négy-öt perc alatt. Add hozzá a sót, a mézet és az olajat, majd addig kavard a gépben, amíg jó krémes és sima állagú nem lesz a massza.
A mogyoróvajat tedd légmentesen záródó tartályba, és tárold a hűtőszekrényben. Körülbelül egy-másfél hónapig fogyasztható.
Nutellát is készíthetsz otthon, aminek ugyancsak pirított mogyoró az alapja. 

Ezt is szeretjük