Gluténmentes krumplis pogácsa - Napokig friss és puha marad
A gluténmentes krumplis pogácsa kívül jó ropogós, belül pedig teljesen puha. Ha valaki megkóstolja, nem jön rá, hogy nem sima lisztből készült. A tetejére kerülő sajttól még vonzóbb. Annyira finom, hogy eteti magát.

Gluténmentes krumplis pogácsa
Hozzávalók 30 darabhoz
A tésztához
- 25 dkg krumpli
- 25 dkg zsír
- 12.5 dkg gluténmentes kenyérliszt
- 12.5 dkg rizsliszt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál só
- 1 mokkáskanál bors
A tetejére
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 tojás
Elkészítés:
A krumplit pucold meg, vágd kisebb darabokra, és önts rá annyi sós vizet, amennyi ellepi. Főzd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha puha, szűrd le, csepegtesd le, és még forrón törd meg. Rakd hozzá a sóval, borssal, sütőporral vegyített lisztet, a zsírt és a tojást. Jól gyúrd össze, majd pihentesd egy órán át.
Ezt követően tedd lisztezett felületre, és nyújtsd másfél-két centi vastagra. Pogácsaszaggatóval szúrd ki, és sorakoztasd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tojással kend meg a tetejét, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára 25-30 perc alatt.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció