A legfinomabb francia almás süti
Párizsban így csinálják
A francia almás süti vagy galette nagyon hasonlít a mi piténkre. Elkészítése nem nagy kihívás.

Nyereményjáték

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

Nyerd meg otthoni gyógyításhoz az 5 db aromaterápiás csomag egyikét közel 45 000 Ft értékben! (x)

Nyerj egy éves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg az egyik legjobb olasz kaja receptjét! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Elkerülheted a legrosszabbat, ha már most megveszed a gyerek ajándékát

Ezek a természetes kivonatok és olajok vasalják ki legkönnyebben a ráncokat (x)

Beindulnak a test öngyógyító folyamatai ettől a stresszoldó masszázstól - Próbáld ki! (x)

Feszesednek az izmok, eltűnik a narancsbőr és a zsír ettől a keringésjavító billenőmozgástól - Orvos ajánlja (x)

Azonnali orvosi segítséget kaphatsz egyetlen mobilapplikációval: egy gombnyomással érhető el otthonról (x)

beauty and style

Készíts szemöldökfestéket természetes anyagokból: a legjobb recept »

Kicsi a melled? Akkor ezt a 8 trükköt neked is ismerned kell »

A 44 éves Vanessa Paradis nincs túl jó formában: retusálatlanul egész másképp néz ki »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A francia almás süti egy rusztikus, különleges formájú édesség, kissé fanyar töltelékkel. Elsősorban koronára emlékeztető külseje miatt a királyok desszertjének is tartották. Bármilyen idénygyümölccsel megtöltheted.

Hozzávalók 4 darabhoz:

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

A töltelékhez

  • 4 alma
  • 12 dkg cukor
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 teáskanál örölt szerecsendió
  • csipet só

Kenéshez

  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a csipet sóval, majd morzsold össze a hideg vajjal. Add hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt és a vizet. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze. A tejfölt kanalanként adagold hozzá, mert lehet, hogy kevesebbre lesz szükséged. Ha a tészta jól összeáll és rugalmas, csomagold fóliába, majd tedd a hűtőbe egy órára.

Közben készítsd el a tölteléket. Az almát pucold meg, majd vágd cikkekre. Keverd össze a cukorral, a frissen facsart citromlével, a fahéjjal, a szerecsendióval, a sóval és a kukoricakeményítővel.

Pihentetés után a tésztát vedd ki a hűtőből, és lisztezett felületen nyújtsd ki jó vékonyra. Ezután vágj ki belőle négy egyforma nagyságú kört. Mindegyik közepére rakj jócskán tölteléket, majd hajtogasd rá az üresen maradt tésztát. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, helyezd rá a megtöltött formákat. Kend meg a felvert egész tojással. Tedd előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süsd szép aranybarnára. Cukorral megszórva kínáld.

Blog.hu ajánló