Tepsiben sült, fokhagymás, fűszeres halfilé: egyszerű, ízletes és gyors recept
Idén se hagyd ki a halat az ünnepi menüből! Készítsd ezúttal sütve, fokhagymával megbolondítva.

Sok családban a hal kötelező fogás karácsonykor. Akár halászlé formájában, akár rántva vagy éppen sütve. A fűszerezés sokféle lehet, a fokhagyma-citrom párosítás mindig jó választás. Zöldfűszerek közül a petrezselyem, a bazsalikom és a rozmaring is illik hozzá. Az ínyenc étellel villámgyorsan elkészülsz.
Fokhagymás halfilé
Hozzávalók
- 60 dkg halfilé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- 2 teáskanál vaj
- só
- bors
- 1 evőkanál zöldfűszer
- olaj a kikenéshez
Elkészítés:
Ha szükséges, a halat tisztítsd meg, mosd meg, és törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet. Sózd be, és rakd olajjal kikent tepsibe. A vajat keverd össze a zúzott fokhagymával, az ízlés szerinti borssal, zöldfűszerekkel, és egyenletesen kend be vele a halat.
Citromlével locsold meg, és told forró sütőbe. Süsd meg grillfokozaton körülbelül 12-15 perc alatt. Ha túlsütöd, a hal szétesik.
A sült pisztráng ropogósra sütve, zöldfűszerekkel egyszerű és fenséges étel.