Ellenállhatatlan fahéjas-szőlős csiga
Így marad friss napokig
A friss, foszlós fahéjas-szőlős csigát sokáig emlegetik majd azok a szerencsések, akik megkóstolják.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

Készíts gyöngyös farmert egyszerűen - Még a szakadást is elfedi »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezzel a fahéjas-szőlős csigával bárkit megkínálhatsz, biztos, hogy nem vallasz szégyent. Ha Kard Éva módszerét követed, tortaformában készíted, így sokkal mutatósabb. Tálalás előtt hagyd langyosra hűlni, majd a csigákat óvatosan szétválasztva kínáld.

Hozzávalók 8 darabhoz:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1,5 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dkg élesztő
  • egy csipet só

A töltelékhez:

  • 30 dkg szőlő
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj

A citrommázhoz

  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tojást keverd ki jól a cukorral és a vaníliás cukorral, add hozzá az olvasztott vajat és a tejet. Öntsd a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztet keverd össze egy csipet sóval, majd szintén tedd az üstbe, morzsold rá az élesztőt, és dagaszd meg.
Ha nincs kenyérsütőd, a dagasztást kézzel is elvégezheted. Ebben az esetben először egy bögre langyos, cukros tejben futtasd fel az élesztőt, várj 10-15 percet. Ha a térfogata megnő, a teteje pedig habos lesz, dolgozd jól össze a liszttel és a többi hozzávalóval. Addig dagaszd, amíg elválik az edény falától, a felszíne pedig fényes és sima lesz.

Majd tedd a tésztát egy lisztezett tálba, és langyos helyen, hozzávetőleg egy óra alatt keleszd a duplájára. Utána borítsd lisztezett felületre, és nyújtsd körülbelül 40x30 centis téglalappá. Kend le a tésztát olvasztott vajjal, és szórd meg a fahéjas-vaníliás kristálycukorral, a citromhéjjal és a szőlővel. Tekerd fel, és vágd nyolc részre. Egy hozzávetőleg 26 centis tortaformát bélelj ki sütőpapírral, lapjával helyezd bele a csigákat. Konyharuhával takard le, és szobahőmérsékleten keleszd körülbelül 30 percig.

Utána tedd előmelegített sütőbe, és közepes hőfokon süsd 30-35 perc alatt szép pirosra. A citrommázhoz a porcukrot keverd össze a vaníliás cukorral, valamint annyi citromlével, hogy egy sűrűbb állagú masszát kapj. A sütőből kivéve a formában hagyd egy kicsit hűlni a csigákat, majd csorgasd a tetejükre a citrommázat.

Blog.hu ajánló