Fahéjas, narancsos tejberizs: krémesebb, mint a hagyományos változat
Tedd változatosabbá a sűrű, krémes tejberizst, kínáld naranccsal és fahéjjal!
Te is jártál már úgy, hogy a legkönnyebb receptet rontottad el? A tejberizs is gyakran leragad, vagy éppen száraz lesz. Néhány házi praktikával azonban soha többé nem fogod elhibázni. A megfelelő rizs kiválasztása már fél siker, lehetőleg gömbölyű szemű, illetve rizottórizsből készítsd.
Fahéjas, narancsos tejberizs
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg rizs
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 1 l tej
- 2 dl tejszín
- 2 db narancs
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A rizst rakd egy vastagabb falú lábosba, és öntsd rá a tejet, dobd hozzá a csipet sót, majd kis lángon kezdd főzni. Közben többször keverd meg, nehogy leégjen. Amikor a rizs beszívja a tejet, öntsd hozzá a tejszínt, add hozzá a vajat, a cukrot és a vaníliát, majd kis lángon főzd addig, amíg a maradék folyadékot is beissza. Vedd le a tűzről, és lefedve pihentesd még pár percig.
A narancsot pucold meg, és szedd gerezdekre. Rakd kisebb tálkák vagy kelyhek aljába, arra kanalazd a tejberizst. A tetejét szórd meg fahéjjal, és még reszelhetsz rá narancshéjat is.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept