Fahéjas, narancsos tejberizs: krémesebb, mint a hagyományos változat
Tedd változatosabbá a sűrű, krémes tejberizst, kínáld naranccsal és fahéjjal!

- Ez az egyszerű sminktrükk terjed most a neten: Kate Moss szexi gödröcskéit te is az arcodra varázsolhatod »
- Ultranőies rövid frizurák, ha valami különlegesen újra vágysz: könnyen formázható, sikkes fazonok nyárra »
- Nőies nyári szettek a legstílusosabb 50 feletti bloggerektől: karcsúsító, alakformáló tippjeiket imádják az Instán »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Te is jártál már úgy, hogy a legkönnyebb receptet rontottad el? A tejberizs is gyakran leragad, vagy éppen száraz lesz. Néhány házi praktikával azonban soha többé nem fogod elhibázni. A megfelelő rizs kiválasztása már fél siker, lehetőleg gömbölyű szemű, illetve rizottórizsből készítsd.
Fahéjas, narancsos tejberizs
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg rizs
- 15 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 1 l tej
- 2 dl tejszín
- 2 db narancs
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A rizst rakd egy vastagabb falú lábosba, és öntsd rá a tejet, dobd hozzá a csipet sót, majd kis lángon kezdd főzni. Közben többször keverd meg, nehogy leégjen. Amikor a rizs beszívja a tejet, öntsd hozzá a tejszínt, add hozzá a vajat, a cukrot és a vaníliát, majd kis lángon főzd addig, amíg a maradék folyadékot is beissza. Vedd le a tűzről, és lefedve pihentesd még pár percig.
A narancsot pucold meg, és szedd gerezdekre. Rakd kisebb tálkák vagy kelyhek aljába, arra kanalazd a tejberizst. A tetejét szórd meg fahéjjal, és még reszelhetsz rá narancshéjat is.

Még több recept