Fahéjas, narancsos tejberizs: krémesebb, mint a hagyományos változat
Tedd változatosabbá a sűrű, krémes tejberizst, kínáld naranccsal és fahéjjal!

Fahéjas, narancsos tejberizs: krémesebb, mint a hagyományos változat
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Te is jártál már úgy, hogy a legkönnyebb receptet rontottad el? A tejberizs is gyakran leragad, vagy éppen száraz lesz. Néhány házi praktikával azonban soha többé nem fogod elhibázni. A megfelelő rizs kiválasztása már fél siker, lehetőleg gömbölyű szemű, illetve rizottórizsből készítsd. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg rizs
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 l tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 db narancs
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A rizst rakd egy vastagabb falú lábosba, és öntsd rá a tejet, dobd hozzá a csipet sót, majd kis lángon kezdd főzni. Közben többször keverd meg, nehogy leégjen. Amikor a rizs beszívja a tejet, öntsd hozzá a tejszínt, add hozzá a vajat, a cukrot és a vaníliát, majd kis lángon főzd addig, amíg a maradék folyadékot is beissza. Vedd le a tűzről, és lefedve pihentesd még pár percig.  
A narancsot pucold meg, és szedd gerezdekre. Rakd kisebb tálkák vagy kelyhek aljába, arra kanalazd a tejberizst. A tetejét szórd meg fahéjjal, és még reszelhetsz rá narancshéjat is.

Blog.hu ajánló