Fahéjas, narancsos tejberizs: krémesebb, mint a hagyományos változat
Tedd változatosabbá a sűrű, krémes tejberizst, kínáld naranccsal és fahéjjal!

Fahéjas, narancsos tejberizs: krémesebb, mint a hagyományos változat
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

A legjobb hajerősítő szer, mégis csak ritkán hallunk róla: görögszéna hajhullás ellen »

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Te is jártál már úgy, hogy a legkönnyebb receptet rontottad el? A tejberizs is gyakran leragad, vagy éppen száraz lesz. Néhány házi praktikával azonban soha többé nem fogod elhibázni. A megfelelő rizs kiválasztása már fél siker, lehetőleg gömbölyű szemű, illetve rizottórizsből készítsd. 

Fahéjas, narancsos tejberizs

Hozzávalók 4 személyre:

  • 20 dkg rizs
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 l tej
  • 2 dl tejszín
  • 2 db narancs
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A rizst rakd egy vastagabb falú lábosba, és öntsd rá a tejet, dobd hozzá a csipet sót, majd kis lángon kezdd főzni. Közben többször keverd meg, nehogy leégjen. Amikor a rizs beszívja a tejet, öntsd hozzá a tejszínt, add hozzá a vajat, a cukrot és a vaníliát, majd kis lángon főzd addig, amíg a maradék folyadékot is beissza. Vedd le a tűzről, és lefedve pihentesd még pár percig.  
A narancsot pucold meg, és szedd gerezdekre. Rakd kisebb tálkák vagy kelyhek aljába, arra kanalazd a tejberizst. A tetejét szórd meg fahéjjal, és még reszelhetsz rá narancshéjat is.

Ezt is szeretjük