Isteni epres túrótorta!
Sütni sem kell a habos finomságot
Az epres túrótorta jó bizonyíték arra, hogy sütés nélkül is lehet nagyon finom édességet készíteni.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Nyerd meg az 50x200 ezer forint egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

beauty and style

Csodásan bánik a testével a ducinak tartott balerina »

Skótkockás őszi körmök egyszerűen, 3 hétköznapi színnel »

Magas sarkú cipő pamutzoknival: egyre többen hordják így »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az epres túrótorta mindig nyerő! Kard Éva receptje pedig az egyik legfinomabb, amit valaha kóstoltál. Addig próbáld ki, amíg még kapsz epret a piacon!

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 20 db babapiskóta
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál hideg tej
  • 50 dkg eper
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dl habtejszín
  • 3 dl hideg víz
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • 10 gramm porzselatin
Recept idők

Elkészítés:

A babapiskótát morzsold össze, add hozzá a forró vajat, és keverd el jó alaposan. Ezután kanalanként adagold hozzá a tejet, hogy könnyen összeálljon a tészta.

Bélelj ki egy 24 centis tortaformát sütőpapírral, és lapogasd el a tenyereddel a piskótás keveréket, hogy egyenletes legyen. Tedd legalább fél órára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. Ha kiveszed a hidegről, óvatosan húzd le róla a sütőpapírt, és a papírral együtt helyezd vissza a tortaformába.

A pudingot két deci vízzel dolgozd simára, és állandóan kevergetve főzd sűrűre, majd hűtsd ki egészen. A túrót a cukorral, a citrom levével és a reszelt héjával keverd simára, és adagold hozzá a kihűlt pudingot is. 1 deciliter vizet forralj fel, vedd le a tűzről, és állandó keverés mellett add hozzá a porzselatint, dolgozd simára, utána hűtsd ki. Majd keverd a túrós-pudingos masszához.

A tejszínt verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a túrós keverékhez. Darabold fel az eper felét, majd keverd a krémhez. Ezt követően kanalazd az alapra a tölteléket, simítsd el a tetejét, pár órára tedd a hűtőbe.

Ha megdermedt, díszítsd a maradék eperszemekkel. Végül öntsd le az utasítás szerint elkészített tortazselével. Tedd vissza a hűtőbe, hogy a zselé is megdermedjen.

Blog.hu ajánló