Fantasztikus, házi eperzselé: ezt add gyermekednek gumicukor helyett

Ha formában készíted az eperzselét, pont olyan lesz, mint a gumicukor, csak nincs benne mesterséges színezék és adalékanyag.

Eperzselé receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Otthon is készíthetsz olyan gumicukrot, amiért odalesznek kicsik és nagyok. Ráadásul ebben biztos, hogy van gyümölcs, viszont sokkal kevesebb cukrot tartalmaz, mint a bolti. Ha igazán egészséges verziót adnál a családnak, a cukrot helyettesítsd alternatív édesítőkkel! A külseje igazán változatos lehet, öntheted a masszát szilikonformába, de jégkockatartóba is.

Eperzselé receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg eper
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál zselatin
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Az epret alaposan mosd meg, és turmixold össze, majd a vízzel, a cukorral és a citromlével együtt tedd fel melegedni. Mikor már majdnem forr, rakd hozzá a hideg vízben feloldott zselatint. Közepes lángon, kevergetve hevítsd forráspontig. Arra ügyelj, hogy ne forrjon, mert akkor a zselatin elveszíti zselésítő hatását. Ha zavarnak a magok, egy kis lyukú szitán passzírozd át.  

Öntsd a masszát tetszőleges formába. Célszerű olyat választani, amiből könnyen kifordítható. Rakd hűtőbe legalább egy-két órára, hogy gyorsabban dermedjen.
A mályvacukrot is elkészítheted saját magad. Szabadtéri sütögetésre is kiváló. 

Ezt is szeretjük