Darált húsos rakott zöldbab sok sajttal a tetején - 40 perc alatt elkészül

A rakott zöldbab egy igazán közkedvelt fogás, amelyet mindenki egy kicsit másként készít. Nem bánod meg, ha kipróbálod ezt a verziót!

Darált húsos rakott zöldbab sok sajttal a tetején - 40 perc alatt elkészül
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakott zöldbab ízletes, olcsó egytálétel. Ezt még a hétköznapi nagy rohanásban is könnyen összedobhatod a családnak. A darált hús laktatóbbá, a vastag sajtréteg még ínycsiklandóbbá teszi.

A zöldbab rostokban, vitaminokban gazdag, nagyon változatosan és ízletesen elkészíthető zöldség. A belőle készülő rakottas megfelel a magyaros ízvilágnak. Diétázol? Jelentősen csökkentheted az étel kalóriatartalmát, ha a tejföl helyett joghurttal öntöd le. A sertéshúst pedig pulykára is cserélheted.  

Rakott zöldbab

Hozzávalók:

  • 70 dkg zöldbab
  • 35 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg rizs
  • 20 dkg sajt
  • 3 dl tejföl
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • majoránna

Elkészítés ideje: 40 perc

Elkészítés menete:

A rizst főzd meg sós vízben körülbelül tíz perc alatt. A zöldbabot alaposan mosd meg, a végeit vágd le, és darabold fel ízlés szerint. Dobd tíz percre forrásban lévő vízbe, majd ha félig puha, szűrd le, és csepegtesd le. Aprítsd fel a hagyma felét, olajon dinszteld meg, majd dobd rá a húst, és süsd fehéredésig. Ezután sózd és borsozd, szórj hozzá majoránnát és pirospaprikát.

Vajazz ki egy tálat, az aljába szedj egy réteg rizst, erre jön egy adag hús, utána pedig a leszűrt zöldbab. Rakj rá még karikákra vágott hagymát. A tejfölt és a tojást keverd össze, nyomd hozzá a fokhagymát, majd a felével locsold meg a zöldbabot. Ismételd meg a rétegezést, a tetejére szórj reszelt sajtot. Tedd 180 fokos sütőbe, és süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha a sajt kicsit megpirul, ki is veheted a sütőből. Várd meg, amíg legalább langyosra hűl, akkor könnyebben tudod szeletelni.

Ezt is szeretjük