Bögrés csúsztatott palacsinta
A csúsztatott palacsinta felveheti a versenyt bármelyik tortával.
Ha egy kicsit felturbóznád a hagyományos palacsintát, készítsd el a csúsztatott változatot. Ez leginkább abban tér el a jól megszokottól, hogy csak a tészta egyik felét kell megsütnöd. Utána pakold egymásra a palacsintákat, közben pedig kend meg mindenféle földi jóval.
![15783323 c1f84b097edcf058a3716d2bc8816d41 wm](https://kep.index.hu/1/0/5849/58494/584943/58494335_b684c84bfb6a0b75a568b41466f0ed3e_wm.jpg)
Csúsztatott palacsinta
Hozzávalók 12 szelethez
- 1,5 bögre tej
- 1 bögre liszt
- fél bögre szódavíz
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 1 csapott evőkanál kristálycukor
- étolaj
Töltelékhez
- 4 evőkanál cukrozott dió
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál kakaó
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté, a sárgáját keverd ki a cukorral, majd öntsd hozzá a tejet és a lisztet. Gépi habverővel dolgozd simára a masszát. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a tésztába. Hígítani tejjel vagy szódával tudod, sűríteni pedig liszttel.
A palacsintasütőt forrósítsd fel, önts bele pár csepp olajat. Oszlass el benne egy merőkanál tésztát, és süsd a palacsinta egyik oldalát aranybarnára. Ha kész, csúsztasd tányérra. Egy réteget szórj meg cukrozott dióval, a következőt kend meg lekvárral, majd jöhet a kakaós rész. Olyan lesz a csúsztatott palacsinta, mint egy torta. Díszítheted csokival vagy gyümölcsökkel.
![15783327 0d34cbc8fb5d5179f7c938156bfd2b01 wm](https://kep.index.hu/1/0/5849/58494/584943/58494339_8b7aef47065302fcd820536bb09bfec3_wm.jpg)