Tejszínes, csokis profiterol - Ráérős szombat délutánokra
Ennek a csokis profiterol-nak nem lehet ellenállni, könnyű, krémes, mennyei. Megéri rászánni az időt.

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Egyetlen segítség minden bőrproblémára: így készíts otthon aloé vera gélt »

Hajnövesztő praktikák, ha meguntad a rövid frizurádat »

Susan Sarandon valóban így néz ki: 71 évesen is észbontóan dögös! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olasz profiterol népszerűsége a 19. század óta töretlen. A tésztája nagyon hasonlít a mi képviselőfánkunkhoz. A csokis mellett készítheted vaníliás vagy kávés öntettel is. Fogyasztás előtt ajánlott egy éjszakára hűtőbe tenni, úgy még finomabb lesz. Farkas Bernadett receptjét minden édesszájúnak feltétlenül ki kell próbálnia!

Hozzávalók 16 darabhoz:

Tésztához

  • 52 g víz
  • 52 g olaj
  • 52 g liszt
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor

Krémhez

  • 365 ml 3,5%-os tej
  • 84 g cukor
  • 32 g keményítő
  • 4 tojássárgája
  • 1 rúd vanília

Csokiöntethez

  • 120 ml habtejszín
  • 100 g étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a vizet, a sót, a cukrot és az olajat egy lábosban keverd össze, majd forrald fel. Add hozzá a lisztet, és addig kevergesd, míg el nem válik az edény falától. Ezután tedd robotgépbe, és magas fordulatszámon kezdd habosítani, majd egyenként keverd bele a tojásokat.

Rakd a masszát sima csöves nyomózsákba, és nyomj apró halmocskákat egymástól négy-öt centis távolságra a sütőpapírral bélelt tepsire. Egy konyhai permetező segítségével locsold meg a halmokat vízzel. Utána tedd őket 210 fokra előmelegített sütőbe, majd 15 percig süsd. Akkor jó, ha már szép pirosas színűek a fánkocskák. 

A krémhez a keményítőt egy lábosban keverd el a 42 gramm cukorral, öntsd fel tejjel, rakd bele a vaníliát, majd keverd simára, és mehet egy kicsit félre. A tojássárgákat 42 gramm cukorral keverd habosra, és a tejes keverékből egy keveset adj a masszához, hogy kicsit lazább legyen.

Ezt követően a tejes keveréket tedd fel főni, és szép lassan, folyamatos keverés közben csurgasd hozzá a tojássárgás masszát, majd főzd pudinghoz hasonló állagúra. Utána tedd egy tálba, és celofánnal fedd le. Hagyd hűlni. Ha már langyos a krém, töltsd meg vele a kis fánkocskákat. Ezt úgy is teheted, hogy kettévágod vagy oldalba szúrod őket, majd nyomózsákkal töltöd meg.

A csokiöntethez a csokit darabold fel, és rakd egy tálba. A tejszínt melegítsd meg, de ne forrald fel! Ha jó meleg, öntsd rá a csokira, és keverd simára. Az öntetet plusz tejszínnel hígíthatod, ha túl sűrű lenne. A fánkocskákat halmozd egymásra, és öntsd le a csokival. Tálaláskor tejszínhabbal kínáld.

Blog.hu ajánló