Könnyű, gyorsan összedobható csirkés saláta: jól hűtsd be tálalás előtt
Az összes nyári saláta közül ez a klasszikus csirkés változat az egyik legfinomabb, ráadásul nem kell hozzá semmi extra.

Forró napokon a tészta, a rizs és a krumpli helyett a húsok mellé sokkal jobban esik a saláta. Tökéletes pikniken, kerti partin, de munkába is csomagolhatsz ebédre egy jó adagot. Ha hétvégéről maradt sült csirke, még gyorsabban végzel. Természetesen ínyenc dresszing is jár hozzá.
Csirkés saláta
Hozzávalók
- 2 csirkemell
- 8 levél saláta
- 10 dkg rukkola
- 6 evőkanál olívaolaj
- 4 db paradicsom
- 1 teáskanál mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál citromlé
- só
- bors
Elkészítés:
Az öntethez egy kis tálban keverd össze az olívaolajat a mustárral, a zúzott fokhagymával, a citrom levével, és ízlés szerint sóval, borssal, majd rakd a hűtőbe.
A megtisztított csirkemelleket kockázd fel, és szórd meg sóval, borssal. Egy serpenyőben hevíts két-három evőkanál olajat, majd süsd meg rajta a hús minden oldalát szép pirosra pár perc alatt Ha van lehetőséged, grillen is elkészítheted a csirkemellet.
Rakd egy tálba az összetépkedett salátát, a rukkolát, a megmosott, félbevágott paradicsomot, és tedd hozzá a csirkét. Locsold meg az öntettel, és óvatosan forgasd össze. Tedd a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek.
Paradicsomsalátát készíteni nem nagy ügy. Mégis felturbózhatod egy kicsit, hogy tényleg ínyenc legyen.