Ne dobd ki a maradék rizst, készíts belőle isteni bundás golyókat

A ropogós bundában sült, sajtos rizsgolyó köretként, mártogatóssal pedig vacsoraként is bevethető.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rizsgolyó tökéletes a hűtődben található maradékok újrahasznosítására. Kis fantáziával remek fogást készíthetsz az egyszerű hozzávalókból. Melegen a legjobb, akkor a közepén a sajt még folyós. Galgóczi Csilla receptje neked is tetszeni fog.

Bundás rizsgolyók

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg főtt rizs
  • 8 dkg tappista sajt
  • 3 dkg morzsolt konzerv kukorica
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 2 kockasajt
  • bors

Bundához

  • zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A petrezselymet vágd apróra, add hozzá a főtt rizst, a felvert tojást, a kukoricát, a reszelt trappista sajtot és a zsemlemorzsát. Fűszerezd ízlés szerint sóval és borssal, majd jól gyúrd össze. Szükség esetén zsemlemorzsával sűríthetsz még az állagán.

Vizes kézzel formázz a masszából gombócokat, és a közepébe nyomj egy darabka kockasajtot. Forgasd meg a golyókat a zsemlemorzsában, a felesleges panírt rázd le. Forrósíts olajat, rakd bele golyókat, és a közepesnél valamivel kisebb lángon süsd meg. Közben óvatosan forgasd át. Ha mindenhol szép aranybarna, szedd konyhai papírtörlőre, és csepegtesd le.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük