Bár a brit konyha megítélése nem egyértelmű, ám az biztos, hogy sokat köszönhetünk nekik. Így a teaivás meghonosítását, a különféle pudingokat, krémeket, pitéket, vajas aprósütiket. Az étkezést, csakúgy, mint a britek mindennapjait, rengeteg szokás színesíti. A bőséges reggeli után könnyebb ebéd következik, majd a vacsorának megadják a módját.
A britek szeretik a halat, a marhát, a bárányt, a babot, a sajtokat. Rajonganak az édes, a sós és a húsos pitékért. Ha a szigeten jársz, feltétlenül kóstold meg a minden utcasarkon kapható fish and chipset! Ha kint szeretnél főzni, több, általunk kedvelt hozzávalót nélkülöznöd kell, így a tejszínt, és a kedvelt cottage cheese sem pont olyan, mint a mi túrónk. Otthon is könnyen teremthetsz hamisítatlan angol hangulatot! Ebben segíthet alábbi összeállításunk.

A sörtésztában sült, omlós, aranybarna
fish and chips az angolok ikonikus étele. Ez a bundázási mód nálunk is ismert, a keményítőtől vagy a sütőportól még ropogósabb lesz a panír. Leginkább tőkehalból készítik, nélkülözhetetlen kísérője a sült krumpli, valamilyen mártás vagy szósz.

A legfinomabb sült krumplik egyike,
a jacket potato is az angolok találmánya. Hideg esték kedvence, nyáron pedig grillen is megsütheted. Töltsd meg mindenféle finomsággal, tejföllel, sajttal, zöldségekkel, hússal!

Mindegy, hogy sós, húsos, zöldséges vagy édes, az angolok odavannak a különféle pitékért. Specialitásuk a
crumble, azaz a morzsás változat. Szinte minden gyümölccsel kipróbálhatod. Könnyebb, mint a hagyományos pite.

Valami egészen finom a karamelles-banános pite is, aminek
a pohárkrémváltozatát is érdemes elkészíteni. A szigetországban amúgy különösen nagy kultusza van a poharas desszerteknek, a trifléknek.

Ha isteni krémmel szeretnéd feldobni a sütiket,
a lemon curd tuti befutó lehet. Lágy, selymes, kellemesen savanykás, és nem túl bonyolult elkészíteni. Angliában minden boltban kapható.

A briteknek is megvan a maguk pogácsája. Az ötórai tea elképzelhetetlen az
omlós scone nélkül. A szigetországban szeretik sósan, édesen, legtöbbször lekvárral vagy tejszínnel fogyasztják.

Ha tartalmas édességgel szeretnéd lezárni a napot, készíts
kenyérpudingot vacsorára! Édes, gyümölcsös, tartalmas, és remek megoldás száraz péksütik újrahasznosítására.