A nagyiféle borsóleves receptje - Csipetkével az igazi
Végre friss a borsó, most főzheted belőle a legfinomabb levest!

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

A világ legjobb esküvői fotói: nem hagyományosak, de tele vannak élettel »

A leggyakoribb sminkhibák magyar bloggertől - Kerüld el a maszkhatást! »

Rémisztően jó körömminták Halloweenra: nagy sikert arathatsz velük »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Dúsítsd az üde borsólevest minél több friss zöldséggel! Újkrumplival, répafélékkel nagyon ízletes lesz. Ha házi csipetke is kerül bele, még nagyobb örömmel eszi mindenki.

Amikor a zöldségek zsengék, villámgyorsan megpuhulnak, fél óra alatt kész is a leves. A csipetke állaga egy kicsit legyen keményebb, mint a galuskáé.

Borsóleves csipetkével

  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 sárgarépa
  • 2 nagy krumpli
  • 1 fehérrépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 húsleveskocka
  • 1 levél kelkáposzta
  • 2 evőkanál olaj

A csipetkéhez

  • 1 nagy tojás
  • 12-15 dkg liszt

Elkészítés ideje: 30 perc

A borsót fejtsd ki, a zöldségeket pucold meg. A répákat karikázd fel, a krumplit vágd kockákra. Hevíts kevés olajat, rakd rá a vöröshagymát, a krumplit, és a kétféle répát, majd kevergetve párold egy-két percig. Dobd hozzá a sót és a pirospaprikát, majd öntsd fel másfél liter vízzel. Morzsold hozzá a leveskockát, tedd hozzá a káposztalevelet, és főzd kis lángon a levest körülbelül 15 percig. Amikor már majdnem teljesen puhák a zöldségek, add hozzá a borsót, és az aprított petrezselymet. Szükség esetén önts még hozzá vizet is.

A csipetkéhez a tojást üsd egy kisebb tálba, majd fokozatosan keverd hozzá a lisztet és az ízlés szerinti sót. Amikor szépen összeáll a tészta, kézzel csipkedd a levesbe. Főzd két-három percig, majd ha megpuhul, le is húzhatod a tűzről. 

Blog.hu ajánló