Régimódi barackos-pudingos süti - Krémes, de egyáltalán nem émelyítő
A tészta puha és omlós, a krém selymes, a barack pedig még tovább fokozza az élvezetet.

Régimódi barackos-pudingos süti - Krémes, de egyáltalán nem émelyítő
Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Nyerd meg az 50x200 ezer forint egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

beauty and style

Skótkockás őszi körmök egyszerűen, 3 hétköznapi színnel »

Magas sarkú cipő pamutzoknival: egyre többen hordják így »

Gyors smink, amire hétfő reggel is lesz időd: eltünteti a hétvége nyomait »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nagyinál biztosan te is sokszor ettél reszelt sütiket. Ez a barackos-pudingos desszert annak egy nyári, gyümölcsös változata. Nagy előnye, hogy a tészta elronthatatlan és kiadós. A könnyed édességet tejszínnel, tojáshabbal is feldobhatod, de nyáron egy gombóc vaníliafagyival a legjobb.

Hozzávalók:

Tésztához

  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 0.5 dl tej
  • 1 csipet só

Töltelékhez

  • 60 dkg barack
  • 7 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 tojásfehérje
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 vaníliarúd
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet keverd össze egy csipet sóval, a sütőporral, és szitáld egy tálba. Morzsold össze a vajjal, a tojássárgával, a cukorral és annyi tejjel, hogy lágy, jól gyúrható tésztát kapj. Csomagold fóliába, és tedd addig a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet.

A tejet dolgozd csomómentesre a vaníliás pudingporral és a keményítővel, rakd hozzá a cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, és kis lángon főzd sűrű krémmé. Közben kevergesd, nehogy leégjen. Ha kihűl a puding, rakd hozzá a tejfölt, végül forgasd hozzá a fehérjékből vert kemény habot. A barackot mosd meg, magozd ki, és vágd kisebb darabokra, majd keverd a krémbe.

 

A tésztát vedd ketté, és az első lapot nyújtsd ki lisztezett felületen. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és egyengesd rá a vaníliás masszát. Reszeld rá nagyobb lyukú reszelőn a maradék tésztát, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Várd meg míg kihűl, mert csak utána tudod szépen szeletelni.

Blog.hu ajánló