Régimódi barackos-pudingos süti - Krémes, de egyáltalán nem émelyítő
A tészta puha és omlós, a krém selymes, a barack pedig még tovább fokozza az élvezetet.

Régimódi barackos-pudingos süti - Krémes, de egyáltalán nem émelyítő
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A nagyinál biztosan te is sokszor ettél reszelt sütiket. Ez a barackos-pudingos desszert annak egy nyári, gyümölcsös változata. Nagy előnye, hogy a tészta elronthatatlan és kiadós. A könnyed édességet tejszínnel, tojáshabbal is feldobhatod, de nyáron egy gombóc vaníliafagyival a legjobb.

Barackos-pudingos süti

Hozzávalók:

Tésztához

  • 45 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 0.5 dl tej
  • 1 csipet

Töltelékhez

  • 60 dkg barack
  • 7 dl tej
  • 5 evőkanál cukor
  • 4 tojásfehérje
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1 vaníliarúd
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet keverd össze egy csipet sóval, a sütőporral, és szitáld egy tálba. Morzsold össze a vajjal, a tojássárgával, a cukorral és annyi tejjel, hogy lágy, jól gyúrható tésztát kapj. Csomagold fóliába, és tedd addig a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet.

A tejet dolgozd csomómentesre a vaníliás pudingporral és a keményítővel, rakd hozzá a cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, és kis lángon főzd sűrű krémmé. Közben kevergesd, nehogy leégjen. Ha kihűl a puding, rakd hozzá a tejfölt, végül forgasd hozzá a fehérjékből vert kemény habot. A barackot mosd meg, magozd ki, és vágd kisebb darabokra, majd keverd a krémbe.

 

A tésztát vedd ketté, és az első lapot nyújtsd ki lisztezett felületen. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és egyengesd rá a vaníliás masszát. Reszeld rá nagyobb lyukú reszelőn a maradék tésztát, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 30 perc alatt. Várd meg míg kihűl, mert csak utána tudod szépen szeletelni.

Ezt is szeretjük