Baconbe tekert, ízletes csirkefalatkák
Ha így csinálod a baconös csirkefalatkákat, biztos, hogy nem szárad ki a hús.
Ha viszonylag gyors és ízletes fogásra vágysz, a baconös csirkefalatkákat feltétlenül próbáld ki. Önmagában remek előétel, rizzsel, krumplival vagy salátával pedig főételnek is kiváló. Rakhatod a tekercseket tepsi helyett muffinsütőbe is, és a sajt helyett mást is göngyölhetsz bele.
Baconös csirkefalatkák
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg csirkemell
- 20 dkg bacon
- 10 dkg sajt
- só
- bors
- zsír
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, klopfold ki, és darabold nagyobb falatokra. Sózd, borsod ízlés szerint. Mindegyik húsra tégy egy kocka sajtot, majd tekerd a csirkét a baconbe. Fogvájóval meg is tűzheted, hogy sütés közben ne essen szét a tekercs.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki zsírral, majd helyezd bele a csirkefalatokat. Önts alá kevés vizet, és fedd le fóliával. Tedd 180 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 30 percig süsd. Ha a hús puha, vedd le a fóliát, és körülbelül tíz perc alatt süsd szép pirosra.
