Egészben sült csirke almával és krumplival: a bőre ropogós, a hús szaftos és omlós
A vajtól a csirke bőre extra ropogós lesz, a krumpli és az alma pedig átveszik a fűszerek csodás ízét és illatát.

A sült csirke kiadós, ízletes ebéd, amit csak akkor ronthatsz el, ha hagyod kiszáradni. Rakj a hús mellé krumplit és almát is, így nem kell köreten sem törnöd a fejed. Egyszerűen csúcs, ahogy a fűszerek aromássá teszik a zöldséget és a gyümölcsöt. Mielőtt felvágnád a csirkét, pihentesd 10-15 percig, így biztos, hogy a szárazabb részek is szaftosak lesznek.
Almával, krumplival sült csirke
Hozzávalók
- 1.5 kg csirke egész
- 70 dkg krumpli
- 10 dkg vaj
- 3 db alma
- 4 ág rozmaring
- 1 db citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkét alaposan mosd meg, majd papírtörlővel itasd le róla a nedvességet, és sózd be. A vajat olvaszd meg, keverd össze borssal és zúzott fokhagymával, majd dörzsöld be vele a csirke bőrét. Az üregébe rakj egy citromot. Tedd egy zsiradékkal kikent tepsibe, majd pakold mellé a megpucolt krumplit, a felszeletelt almát, és tedd a húsra a rozmaringágakat.
Fóliázd le, told a csirkét 160 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül másfél óráig. Közben 30 percenként forgasd a húst, és locsolgasd a kisült levével.
Ha csak csirkecombot sütnél, dobd fel citrommal és zöldfűszerekkel.