Zsírégető, almás céklasaláta - Tele van vitaminnal és rosttal
A harsogó, almás, répás céklasaláta igazi vitaminbomba téli napokra.
Már az almás-répás céklasaláta üde látványa is feldob szürke, téli napokon, az ízéről nem is beszélve. Tele van fontos vitaminokkal, így az immunrendszered erősítésére is kiváló. Még a nátha és az influenza ellen is harcba szállhatsz vele. Az almát ne pucold meg, mert közvetlenül a héja alatt van a legtöbb vitamin.

Almás, répás céklasaláta
Hozzávalók
- 25 dkg cékla
- 2 db alma
- 1 db répa
- 1 db citrom
- 1 evőkanál méz
- 1 csipet só
Elkészítés:
A nyers céklát és a répát hámozd meg, mosd meg alaposan, majd az almával együtt nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Keverd össze a citrom frissen facsart levével, a mézzel és a csipet sóval. Jól forgasd össze. Ha van lehetőséged, pihentesd egy-két órán keresztül, hogy az ízek jól összeérjenek.
Tálaláskor megszórhatod a céklasalátát napraforgómaggal vagy kis darabokra vágott dióval, aprított petrezselyemmel. Hűtőben, zárható üvegben vagy dobozban pár napig eláll. Készíthetsz hozzá joghurtos öntetet is.