Isteni quinoás saláta, ha diétázol, de szeretsz jókat enni - Bezzegh Éva receptje
Egyszerűen képtelenség ellenállni ennek a színekben bővelkedő, ízletes salátakülönlegességnek.
Reggelire kiváló egy pohár frissen facsart gyümölcslével, de akár ebédre vagy vacsorára, sőt, desszert gyanánt is fogyaszthatod ezt a salátát, mely dúskál a vitaminokban. Ezzel a fogással bármilyen családi eseményen sikert arathatsz, ráadásul akár a diétádba is beillesztheted. Másik előnye, hogy a hozzávalókat bármikor beszerezheted a legközelebbi piacról vagy a bioboltból.
Áfonyás quinoa-kel saláta
Hozzávalók 4 személyre
- 5 dkg quinoa (főtt)
- 10 dkg áfonya
- 3 marék tépkedett fodros kel
- 2 evőkanál juharszirup
- lime leve
- 2 evőkanál szőlőmagolaj
- Himalája-só
- frissen őrölt bors
- 5 levél fodros kel
- 2 evőkanál zabpehely
- 5 dkg durvára darabolt mandula
Elkészítés:
Első lépésben kétszeres mennyiségű vízben főzd meg a quinoát, hagyd kihűlni, majd helyezd egy tálba a megmosott, lecsöpögtetett, összetépkedett kellel, valamint az áfonyával. Ezután készítsd el az öntetet a lime levéből, a szőlőmagolajból és a juharszirupból, ízesítsd sóval és borssal, aztán keverd az egészet a többi hozzávalóhoz. Utolsó lépésben szórd meg a salátát a zabpehellyel és a mandulával, melyeket előtte piríts meg egy száraz serpenyőben.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció