A tökéletes olasz tiramisu receptje

Plusz 3 ínycsiklandó variáció

Ha eleged van a sütögetésből, készíts tiramisut. Mivel elrontani biztosan nem tudod, a siker máris garantált.

Nyereményjáték

Nyerj 20 000 forint értékű családi belépőt a Sobri Jóska Élményparkba! (x)

Nyerj közel 15 000 forint értékű, Natics prémium kozmetikumokat!

összesen 2 db játék

Ez is érdekelhet

Nem kell sátorban aludnod, ráadásul biciklivel is elmehetsz erre a fesztiválra (x)

Teljesen más oldalát mutatta meg Hosszú Katinka - Ilyennek látta a fotós munka közben (x)

Egyszerű praktikákkal megóvhatod a látásodat - 5 tipp, hogyan vigyázz rá a nyári melegben! (x)

Mit és mennyit kell inni nyáron, hogy éber és fitt maradj? Nem csak a cukormentesség a fontos! (x)

Kicsi, sötét helyiségek a lakásban? Így töltsd meg napfénnyel! (x)

beauty and style

Ezekért a hajszínekért őrül meg most a fél világ »

A szoknyafazon, ami mindenkinek jól áll: nem tudja elrontani az alakod »

Legyező az esküvőre: 10 kép, amitől te is beleszeretsz »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krémes, kávés olasz édesség a 20. század utolsó felében kezdett csak elterjedni, így egy viszonylag fiatal desszertről beszélhetünk.

A tiramisu olasz neve átvitt értelemben azt jelenti, hogy dobj fel. Ezzel két alkotóelemére utal, a kávéra és a kakaóra.

A tiramisu tipikusan az az édesség, melyet még a legügyetlenebb szakácsnő is mesterien el tud készíteni. Ha szeretnéd feldobni egy kicsit a sima változatot, olvasd el receptjeinket.

Tiramisu

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl kávé
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag babapiskóta
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kakaópor

A tojásokat válaszd szét, majd a sárgákat a vaníliás cukorral keverd ki. Öntsd hozzá a mascarponét, és kézi habverővel dolgozd krémmé. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a masszába. A kávéba mártogasd bele a babapiskótákat, de ne áztasd át teljesen, és rétegezd egy tál aljába. A piskótákra tegyél egy réteg krémet, és szórd meg kakaóporral. Ismételd meg a rétegezést. Ha elkészült, fedd le a tetejét, és tedd hűtőbe legalább nyolc órára.

Epres tiramisu

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg babapiskóta
  • 6 evőkanál narancslikőr
  • 2,5 dl natúr joghurt
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor

Az epret mosd meg alaposan, és vágd fel kis darabokra. A vaníliás cukorba facsard bele a citromot. A narancslikőrt öntsd egy tálba, keverd össze a citromlével, és mindegyik babapiskótát mártogasd bele, majd egy tál aljába helyezd el őket. Szórj rá egy réteg epret. A mascarponét a joghurttal és a porcukorral keverd össze, és a felét kend rá az eper tetejére. Rakj még egy sor babapiskótát, epret és mascarponés masszát. Fedd le, és néhány órára tedd hűtőbe.

Túrós tiramisu

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál rumaroma
  • 2 csomag babapiskóta
  • 1 csésze erős feketekávé
  • narancslé
  • kakaópor
  • cukor

Egy tál alját rétegezd be babapiskótával. A kávét és a rumot keverd össze, majd úgy, hogy ne ázzon el, locsold meg a piskótákat. A mascarponéba törd bele a túrót, majd keverd össze a narancslével és ízlés szerint a cukorral. Öntsd rá a babapiskótára, és simítsd el rajta, majd szórd meg kakaóporral. Még egyszer rétegezz, és tedd hűtőbe néhány órára.

Mézes tiramisu

Hozzávalók:

  • 30 dkg mascarpone
  • 25 dkg babapiskóta
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 1 csésze feketekávé
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 0,5 dl konyak

A tojássárgákat a mézzel verd fel, és keverd hozzá a mascarponét. A hideg kávét, illetve a kemény habbá vert fehérjét óvatosan forgasd bele a mézes masszába. Egy edénybe szépen simítsd bele a kapott massza egyharmadát. Borítsd be babapiskótával, és óvatosan, hogy ne áztasd el, öntözd meg konyakkal, majd reszeld rá a csoki felét. Ismételd meg a rétegezést, és lefedve, hűtőben néhány óráig érleld.

Blog.hu ajánló