A 4 legfinomabb túrós sütemény

Akár könnyű, joghurtos desszertet, akár tésztába töltött finomságot készítesz belőle, biztos lehetsz a sikerben.

Nyereményjáték

Nyerj természetes és egészséges bébiételcsomagot a Hamétól! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világot egy másik szemszögből!

Nyerd meg a Cake Shop megálmodójának mesés receptekkel teli könyvét!

összesen 4 db játék

Ez is érdekelhet

Ezzel a módszerrel marad csodásan fiatal Jennifer Aniston (x)

Puffadás, fogyás, fáradékonyság: a gyulladásos bélbetegségek sokkal több embert érintenek, mint gondolnád (x)

Neked félned kell a bőrráktól? - Ezzel a módszerrel 20 perc alatt kiderítheted, veszélyes-e az anyajegy (x)

beauty and style

10 éve ciki volt, most újra divatos: így hordd a szabadidőruhát! »

5 furcsa trend 2017-ben, amit egyelőre nem tudunk hová tenni »

2 óriási divatbaki kardigánnal: így javíthatod ki »

retikül.hu

Top lájkolt cikkek

bmi kalkulátor

nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A túró áttörve, kevés cukorral édesítve és egy csepp vaníliával megbolondítva már önmagában is egy egyszerű, de annál finomabb desszert lehet.

Ha viszont süteményt szeretnél készíteni belőle, arra itt a négy legjobb módszer. Nem fogtok csalódni.

Szórós túrós

Hozzávalók:

  • fél kg túró
  • fél liter tej
  • fél kg liszt
  • 10 evőkanál porcukor
  • 4 egész tojás
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 pohár tejföl
  • fél csomag sütőpor
  • vaj a tepsi kikenéséhez

A lisztet, a porcukrot és a sütőport keverd össze, a felét öntsd a kivajazott tepsibe, majd morzsold rá a túrót. A tejfölt keverd el a vaníliás cukorral, és öntsd a túróra, majd takard be a maradék lisztes keverékkel.

Végül a tojást keverd el a tejjel, és öntsd az egészet a sütemény tetejére. Előmelegített sütőben - közepes lángon - süsd tűpróbáig. A hozzávalók a sütőben összefolynak, és finom tésztát kapsz majd, amit kevergetned sem kellett.

Joghurtos túrótorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 4 dl joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 12 szem meggy
  • 2 evőkanál zselatinpor
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál citromhéj
  • ízlés szerint cukor

A túrót törd át, majd a joghurttal, a cukorral és a citromhéjjal turmixold össze. Forgasd bele a masszába a habbá vert tejszín felét. A zselatinport egy kis lábasban folyamatos kevergetés mellet melegítsd folyósra a tejjel. Óvatosan keverd össze a joghurttal, majd az egészet simítsd egy folpackkal kibélelt tortaformába. Tedd legalább fél napra a hűtőbe. Tálalás előtt borítsd egy tálra, és díszítsd a megmaradt tejszínhabbal és a meggyszemekkel.

Reszelt kakaós-túrós

Hozzávalók a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 4 evőkanál kakaó
  • 1 csipet só
  • 1 tojás sárgája
  • 1 vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1 kg áttört túró
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg mazsola
  • 4-5 babapiskóta
  • 3 tojás
  • 2 citrom héja lereszelve
  • 1 reszelt alma
  • 1 csipet só

A mazsolát áztasd rumos teába vagy meleg vízbe. A tészta hozzávalóit gyúrd össze egyetlen golyóvá, majd vágd ketté, fóliázd be, és néhány órára tedd a mélyhűtőbe. A töltelékhez törd át a túrót, keverd hozzá a babapiskóta-darabokat, a reszelt almát és a citromhéjat. Egy másik tálban keverd el a tojások sárgáját 10 dkg cukorral, egy harmadikban pedig a fehérjét egy csipet sóval és 10 dkg cukorral. Mindkettőt öntsd a túróhoz, majd keverd bele a beáztatott mazsolákat is. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe reszeld bele az egyik kakaós golyót, simítsd rá a túrót, majd reszeld rá a másik golyót is. 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt süsd készre.

Fahéjas-túrós csillagok

Hozzávalók:

  • 35 dkg túró
  • 35 dkg vaj
  • 35 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 1 dkg őrölt fahéj

A túrót gyúrd össze a vajjal, a liszttel és a tojásokkal, ízesítsd porcukorral és fahéjjal. Pihentesd fél óráig, majd nyújtsd ki, és szaggasd tésztaformájúra. A tetejét szórd meg kristálycukorral, és közepes hőmérsékletű sütőben süsd meg.