A 4 legfinomabb túrós sütemény
Akár könnyű, joghurtos desszertet, akár tésztába töltött finomságot készítesz belőle, biztos lehetsz a sikerben.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A túró áttörve, kevés cukorral édesítve és egy csepp vaníliával megbolondítva már önmagában is egy egyszerű, de annál finomabb desszert lehet.

Ha viszont süteményt szeretnél készíteni belőle, arra itt a négy legjobb módszer. Nem fogtok csalódni.

Szórós túrós

Hozzávalók:

  • fél kg túró
  • fél liter tej
  • fél kg liszt
  • 10 evőkanál porcukor
  • 4 egész tojás
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 1 pohár tejföl
  • fél csomag sütőpor
  • vaj a tepsi kikenéséhez

A lisztet, a porcukrot és a sütőport keverd össze, a felét öntsd a kivajazott tepsibe, majd morzsold rá a túrót. A tejfölt keverd el a vaníliás cukorral, és öntsd a túróra, majd takard be a maradék lisztes keverékkel.

Végül a tojást keverd el a tejjel, és öntsd az egészet a sütemény tetejére. Előmelegített sütőben - közepes lángon - süsd tűpróbáig. A hozzávalók a sütőben összefolynak, és finom tésztát kapsz majd, amit kevergetned sem kellett.

Joghurtos túrótorta

Hozzávalók:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 4 dl joghurt
  • 2 dl habtejszín
  • 12 szem meggy
  • 2 evőkanál zselatinpor
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál citromhéj
  • ízlés szerint cukor

A túrót törd át, majd a joghurttal, a cukorral és a citromhéjjal turmixold össze. Forgasd bele a masszába a habbá vert tejszín felét. A zselatinport egy kis lábasban folyamatos kevergetés mellet melegítsd folyósra a tejjel. Óvatosan keverd össze a joghurttal, majd az egészet simítsd egy folpackkal kibélelt tortaformába. Tedd legalább fél napra a hűtőbe. Tálalás előtt borítsd egy tálra, és díszítsd a megmaradt tejszínhabbal és a meggyszemekkel.

Reszelt kakaós-túrós

Hozzávalók a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 4 evőkanál kakaó
  • 1 csipet só
  • 1 tojás sárgája
  • 1 vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1 kg áttört túró
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg mazsola
  • 4-5 babapiskóta
  • 3 tojás
  • 2 citrom héja lereszelve
  • 1 reszelt alma
  • 1 csipet só

A mazsolát áztasd rumos teába vagy meleg vízbe. A tészta hozzávalóit gyúrd össze egyetlen golyóvá, majd vágd ketté, fóliázd be, és néhány órára tedd a mélyhűtőbe. A töltelékhez törd át a túrót, keverd hozzá a babapiskóta-darabokat, a reszelt almát és a citromhéjat. Egy másik tálban keverd el a tojások sárgáját 10 dkg cukorral, egy harmadikban pedig a fehérjét egy csipet sóval és 10 dkg cukorral. Mindkettőt öntsd a túróhoz, majd keverd bele a beáztatott mazsolákat is. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe reszeld bele az egyik kakaós golyót, simítsd rá a túrót, majd reszeld rá a másik golyót is. 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt süsd készre.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Fahéjas-túrós csillagok

Hozzávalók:

  • 35 dkg túró
  • 35 dkg vaj
  • 35 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 1 dkg őrölt fahéj

A túrót gyúrd össze a vajjal, a liszttel és a tojásokkal, ízesítsd porcukorral és fahéjjal. Pihentesd fél óráig, majd nyújtsd ki, és szaggasd tésztaformájúra. A tetejét szórd meg kristálycukorral, és közepes hőmérsékletű sütőben süsd meg.

Ezt is szeretjük