A legjobb bejglireceptek kezdőknek
Bejgli nélkül nincs ünnep. Kezdő vagy a töltés és tekercselés művészetében? Próbáld ki receptjeinket!
A bejgli hagyományosan az ünnepi terített asztal része. Nem hiányozhat nálad sem, akár a tradicionális mákosat vagy diósat készíted, akár valami újdonsággal - mint például a gesztenyés változat - próbálkozol.
Csak egy jó alaptésztára van szükséged, melyet utána már tetszésed szerint gazdagíthatsz a legfinomabb alapanyagokkal. Így ne habozz tovább, próbáld ki receptjeinket, és döntsd el, számodra melyik lesz a nyerő változat!
Diós bejgli
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 2 tojássárgája
- 1,5 dl tej
- 1 dkg élesztő
- 1 tojás
- fél citrom reszelt héja és leve
Hozzávalók a diós töltelékhez:
- 15 dkg darált dió
- 100 dkg cukor
- 2,5 dkg mazsola
- 1 dl tej
- fél csomag vaníliás cukor
- fél evőkanál méz
- fél kávéskanál fahéj
- fél citrom reszelt héja
Az élesztőt a tej felében futtasd fel. A vajat a lisztbe morzsold bele, majd a cukorral, az élesztővel gyúrd össze. Add hozzá a citromhéjat és a kifacsart levét is. Takard le egy konyharuhával, és meleg helyen keleszd egy órát. A töltelékhez a tejet a cukorral forrald fel. Keverd hozzá a diót, a mazsolát, a mézet, a citromhéjat, és ízlésed szerint a fahéjjal is fűszerezd. Forrald néhány percig állandó kevergetés mellett, majd húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
A tésztát vedd ketté, majd nyújtsd ki mindkét cipót lisztezett deszkán. Töltsd meg a töltelékkel, és tekerd fel őket. A végeit alaposan nyomd össze, nehogy kifolyjon a diós massza. Helyezd a bejgliket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és a tetejüket kend meg a megmaradt tojással. Szurkáld meg villával, és hagyd a tepsin még egy órát kelni. Ezután megint kend át tojással, és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt süsd készre.
Mákos bejgli
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál cukor
- 1 dkg élesztő
- 1 tojás
- csipetnyi só
Hozzávalók a töltelékhez:
- 30 dkg darált mák
- 25 dkg porcukor
- 2,5 dl tej
- 1 marék mazsola, akár el is hagyható
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
Az élesztőt picit cukros, langyos tejben futtasd fel. A lisztbe morzsold bele a vajat, majd keverd hozzá az élesztőt. Add hozzá a cukrot, a tojássárgáját és a csipetnyi sót, végül gyúrd össze a tésztát. Konyharuhával takard le, és keleszd duplájára.
A tejbe keverd bele a mákot, a cukrot, a mazsolát, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Forrald fel, majd hagyd kihűlni. A tésztát vedd ketté, és lisztezett deszkán nyújtsd ki. Simítsd rá a mákos tölteléket, majd tekercseld fel a tésztát. A végeit alaposan nyomd össze, a tetejét pedig kend meg tojásfehérjével. Hideg sütőbe tedd a bejglit, mert, amíg felmelegszik, addig is tovább keleszted. Nagyjából 40 percig süsd, akkor jó, ha már szép piros a teteje.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Gesztenyés bejgli
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 dkg élesztő
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
Hozzávalók a töltelékhez:
- 40 dkg gesztenyepüré
- 3 dkg mazsola
- 2,5 dkg vaj
- 1 tojássárgája
A tejbe morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. A vajat a liszttel, az élesztővel, a porcukorral és a tojássárgával gyúrd össze. Oszd két cipóra a tésztát, és tedd hűtőbe fél órára.
A gesztenyepürét a mazsolával, a vajjal és a tojássárgával dolgozd össze. A tésztát nyújtsd ki, és töltsd meg a gesztenyés masszával. A tetejét kend meg a megmaradt, felvert tojással. A tetejét néhány helyen szúrd meg villával, és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süsd készre.
Leadképünk a tutitippek.hu oldalról származik.
OLVASD EL EZT IS!
- kedvezmény
- lakberendezés
Kedvezmények egész évben
- puding
- mézeskalács
Mézeskalácspuding pisztáciával
- gyümölcs
- vanília