A bácskai rizses hús receptje

Plusz 3 variáció

A rizses hús rendkívül laktató étel, gyorsan elkészül, és még a pénztárcádat is kíméli. Hétvégén tökéletes ebéd lehet belőle.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bácskai rizses hús régóta nagy kedvenc, mert gyorsan elkészíthető, valamint nagyon tápláló. Anno a nagymamád biztosan sokszor tálalta fel a szombati ebédek alkalmával.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha szeretnéd, hogy a nagyi büszke legyen rád, próbáld ki különböző receptjeinket!

Bácskai rizses hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús
  • 30 dkg zöldpaprika
  • 20 dkg rizs
  • 15 dkg paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • pirospaprika

A hagymát aprítsd fel. Pici olajon dinszteld meg, majd dobd rá a húst. Sózd meg, és pirítsd meg egy picit. Ha már barnul, szórd meg pirospaprikával, engedd fel vízzel, és fedő alatt kezdd el párolni.

A rizst mosd meg, majd hagyd lecsepegni. Amikor a hús már majdnem puha, tedd át egy tűzálló edénybe, keverd hozzá a rizst, a felaprított zöldpaprikát és a paradicsomot. Sózd meg, majd engedd fel annyi vízzel, hogy ellepje az ételt. Előmelegített sütőben párold puhára.

Tavaszi rizses hús

Hozzávalók:

  • 40 dkg vegyes zöldség
  • 40 dkg pulykamellfilé
  • 30 dkg hosszú szemű rizs
  • 15 dkg zöldborsó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma

A zöldségeket tisztítsd meg, és a paprikával egyetemben kockázd, illetve karikázd fel. A paradicsomot és a hagymát hámozd meg, és a hússal együtt vágd apró kockákra. A forró olajon néhány percig pirítsd a húst, vedd ki, majd tedd félre. A serpenyőbe dobd be a hagymát, a vegyes zöldségeket, a paprikát és a borsót, és pirítsd pár percig. Tedd bele a paradicsomot és a zúzott fokhagymát, majd ízlés szerint fűszerezd, és szórd rá a húst is. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt főzd majdnem puhára. A keveréket a levével együtt tedd át egy tűzálló edénybe, keverd hozzá a rizst, és körülbelül 25 percig párold.

Gombás rizses hús

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg rizs
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika
  • fűszerpaprika
  • bors

Egy nagyobb edény aljába tegyél olajat. A vöröshagymát karikázd fel, majd borítsd be vele. A csirkemellet szeleteld fel, és tedd a hagymára. Szórd rá a tört fokhagymát, az apróra vágott paprikát, ízlés szerint sózd, borsozd, majd szórd meg a vékonyra szeletelt gombával is. Öntsd fel 3 dl vízzel, és fedő alatt párold körülbelül 20 percig. Ezután szórd meg pirospaprikával, és locsold meg a tejszínnel. Ha kicsit összeforrt, tedd bele a rizst. Ezzel együtt még negyed óráig párold.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Káposztás rizses hús

Hozzávalók:

  • 70 dkg sertéscomb
  • 70 dkg édes káposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 csomag gyorsrizs
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • pirospaprika
  • bors

A hagymát vágd apróra, a paprikát karikázd, a paradicsomot kockázd fel. Pici olajra dobd rá őket, és pirítsd meg. Szórd rá a kockára vágott húst, majd fűszerezd ízlés szerint, és öntsd fel bőséges vízzel. Amikor a hús félig megpuhult, a felcsíkozott káposztával együtt párold tovább. A rizst külön főzd meg, ha elkészült, keverd a húsos, káposztás masszához. Picit főzd őket össze, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük