Így készül a tökéletes rántott csirkemell
Puha, omlós hús a ropogós panírban: így a legfinomabb!
A ropogós bunda alatt puhára sült hús felülmúlhatatlan kombináció, az elkészítése pedig nagyon egyszerű. Ha egy könnyed salátával fogyasztod, a rántott hús markáns íze remekül érvényesül majd.
A tökéletes rántott szelet
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg csirkemell
- 3 tojás
- búzaliszt
- durva szemcséjű zsemlemorzsa
- olaj
Elkészítés ideje:
25 perc
Elkészítés:
Szeleteld fel a csirkemellet, klopfold ki, hogy a rostok fellazuljanak, majd enyhén sózd meg két oldalról. Jól verd fel a tojást, hogy ne legyen nyúlós, ragacsos, és ebbe már ne tegyél sót.
Forgasd a szeleteket a lisztbe úgy, hogy teljesen befedje őket, majd a tojásba, végül a durva szemcséjű zsemlemorzsába, de közben ügyelj arra, hogy mindhárom hozzávaló egyenletesen fedje a húsokat. Forró olajban süsd mindkét oldalát pár percig. Az olaj ne lepje el teljesen a hússzeleteket, mert úgy többet szív magába, ami a hús ízét és puhaságát is befolyásolja. Fogyaszd salátával, hogy kiélvezhesd az ízét!
Főzésre és szépségápolásra is használhatod ugyanazt az olajat, elképesztő hatással, ám nagyon nem mindegy, hogy melyiket! A Panarom olajak minden összetevőjükben tiszta és molekulaszinten bevizsgált természetes szerek, némelyik pedig élelmiszer-minősítéssel is rendelkezik, így főzéshez is tökéletesek!
Egy könnyed saláta önteteként tökéletes például a Panarom tökmagolaja, napraforgóolaja és a szőlőmagolaja is, ráadásul, mivel tele vannak értékes összetevőkkel, elég csak keveset használnod belőle, hogy kifejtsék hihetetlen hatásukat! Kattints ide a Panarom olajok elképesztő kínálatáért!