Nem lehet abbahagyni csirke
Nem lehet abbahagyni csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 3dl paradicsomlé
- 1 kk. 10%-os ecet
- 1 teáskanál mustár
- 2 babérlevél
- 5 dkg vaj
- 5 gerezd fokhagyma
- kevés fehérbors
- 1 teáskanál paprikakrém
- 2 fej vöröshagyma
- 4 egész csirkecomb
- méz vagy cukor izélés szerint
- csipet bazsalikom
- 3 teáskanál ízfokozómentes ételízesítő
Elkészítés:
A csirkecombokat besózzuk. A vöröshagymát vékony karikákra vágjuk, és a csirkecombok bőre alá tömködjük. Zsiradék nélkül sütőedénybe tesszük.
Mártás:
A paradicsomlét, mézet/cukrot, ételízesítőt, mustárt, vajat, ecetet, paprikakrémet, összepréselt fokhagymát, borsot, bazsalikomot, összekeverjük, beletesszük a babérlevelet és a csirkére öntjük. A szalonnával lefedjük. Közepesen meleg sütőben alufólia alatt, kb. egy órán át sütjük. Majd fólia nélkül 20 percig pirítjuk. Ha elkészült, kivesszük a csirkecombokat,a szalonnadarabokat, a mártást összeturmixoljuk, és visszaöntjük a csirkére, majd pár percre visszatesszük a sütőbe. Krumplipürével, tésztával, vagy rizzsel tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept