Libamájhab párolt zellerrel
Libamájhab párolt zellerrel
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db zellergumó
- só
- cukor
- ecet
- őrölt bors
A libamájhabhoz
- 30 dkg libamáj
- 5 dl tej
- fél dl konyak
- só
- őrölt bors
- 2,5 dl habtejszín
- 1 cs habfixáló
- piros húsú paprika
- pirított kenyér
Elkészítés:
A zellergumókat félbevágjuk, közepeket vágunk bele, sóval, cukorral, ecettel ízesített vízben roppanósra főzzük. A libamájat kockákra vágjuk, meglocsoljuk a tejjel, 1 órán át állni hagyjuk benne. Leszűrjük, forró serpenyőben megsütjük, hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a konyakot, sózzuk, borsozzuk, krémesre turmixoljuk. Habfixálóval felvert tejszínhabbal összeforgatjuk. Zsákba töltjük, és a zellereket megtöltjük vele. Piros húsú paprikával díszítjük. Pirított kenyérrel tálaljuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept